Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért kell nyersen mérni az...

Miért kell nyersen mérni az ételeket?

Figyelt kérdés
Van a kalóriabázis nevű honlap, ahová eddig mindig beírtam h mondjuk sült csirkecomb x dkg, kiadott egy kalóriamennyiséget, és azt felszámoltam, működött is, bár nem olyan ütemben fogytam ahogy tervezte az oldal ,ez azért van mert nyersen kellett volna felírnom az ételt?

2015. ápr. 26. 16:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Mert feldolgozás során változhat a mérete, de ugyanannyi kalória marad, mint nyersen. Pl. Rizs 2-3x is lesz főzés után, de a nyersen lemért összetétel vonatkozik rá.
2015. ápr. 26. 16:51
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nyersen kell mérni. Két példa: 250g csirkemell annyi vizet veszít főzés során, hogy a végső tömege pl. 160g lesz, 80g rizs pedig annyi vizet szív fel, hogy akár 230g is lehet belőle.

Mindig nyersen kell mérni, a piacon sem úgy kéred a húst, hogy "majd elkészítés után legyen belőle 500g".

2015. ápr. 26. 16:51
 3/4 A kérdező kommentje:
Szégyenlem h erre nem jöttem rá magamtól.. :DD Köszönöm szépen!!! <3
2015. ápr. 26. 16:58
 4/4 anonim ***** válasza:
Azért, mert sokkal pontatlanabb lenne máshogyan mérni. Attól függően, hogy mennyire sütöd meg a húst, más és más lesz a súlya, a rizsnél említették a felszívott vizet (én a főtt rizst sem használom a kalóriabázison, hiszen kinek mennyit vesz fel. A párom rizse akár ötszörös súlyt ér el főzés után, sok vízzel szereti, puhán, ragacsosan. Aki szárazon, pergősen eszi, annál ez durván más).
2015. ápr. 26. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!