Miért kell nyersen mérni az ételeket?
Figyelt kérdés
Van a kalóriabázis nevű honlap, ahová eddig mindig beírtam h mondjuk sült csirkecomb x dkg, kiadott egy kalóriamennyiséget, és azt felszámoltam, működött is, bár nem olyan ütemben fogytam ahogy tervezte az oldal ,ez azért van mert nyersen kellett volna felírnom az ételt?2015. ápr. 26. 16:46
1/4 anonim válasza:
Mert feldolgozás során változhat a mérete, de ugyanannyi kalória marad, mint nyersen. Pl. Rizs 2-3x is lesz főzés után, de a nyersen lemért összetétel vonatkozik rá.
2/4 anonim válasza:
Nyersen kell mérni. Két példa: 250g csirkemell annyi vizet veszít főzés során, hogy a végső tömege pl. 160g lesz, 80g rizs pedig annyi vizet szív fel, hogy akár 230g is lehet belőle.
Mindig nyersen kell mérni, a piacon sem úgy kéred a húst, hogy "majd elkészítés után legyen belőle 500g".
3/4 A kérdező kommentje:
Szégyenlem h erre nem jöttem rá magamtól.. :DD Köszönöm szépen!!! <3
2015. ápr. 26. 16:58
4/4 anonim válasza:
Azért, mert sokkal pontatlanabb lenne máshogyan mérni. Attól függően, hogy mennyire sütöd meg a húst, más és más lesz a súlya, a rizsnél említették a felszívott vizet (én a főtt rizst sem használom a kalóriabázison, hiszen kinek mennyit vesz fel. A párom rizse akár ötszörös súlyt ér el főzés után, sok vízzel szereti, puhán, ragacsosan. Aki szárazon, pergősen eszi, annál ez durván más).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!