Babának a fagyasztott ételeket nyersen is el lehet tenni?
Pl. cukkinit reszelve, karikára vágva is teszek el. Valahol olvastam h newm kell hámozni? Ti hámozzátok? Amúgy a gyümölcsöknél mindent hámozni kell? pl barack, szilva stb? Tököt reszeltem. Ezeket nyersen tettem el,s kiolvasztás után főzöm. Céklánál most készítem, azt úgy olvastam h meg kell főzni s úgy eltenni. Ha kiolvasztom, amikor szükségem van rá, akkor elég a burgonyát megfőzni? S úgy hozzákeverem, turmixolom a céklával, amit már nem főzök meg még egyszer, esetleg felmelegítem?
Így leírtak szerintetek jók? Esetleg ti hogyan készítitek?
Valaki tanácsolta itt, hogy a zöldbabot főzzem fel, s aztán fagyasszam le, s azt kiolvasztás után nem kell újra főzni? Elég csak felmelegíteni s más zöldséggel pl. burgonyával turmixolni? Vagy felmelegíteni se szükséges?
Én mindig főztem egy jó nagy adag bébikaját, leturmixoltam és kiadagolva tettem el a frigóba. Elővettem és csak olvasztottam.
Nem jó elég sok zöldséget nyersen eltenni, mert kiengedve nagyon leves lehet.
A krumplit is főzd hozzá a zöldségekhez, turmixold le azokkal együtt és úgy jó lesz!
A mai napig fagyasztok néha, mert nem főzök minden nap magunkra, de a gyerekeknek vészhelyzet esetén is van mit enni. Csak már nem kell turmixolnom:)
Köszönöm a leírtakat, de azt már eldöntöttem, hogy mindenképp kis zacskókban fogom eltenni (kis adagokban), ami kisebb helyet foglal, mintha Aventes pohárkákba tenném. Nagyon kicsi a fagyónk, s felesben használjuk apóssal.
A turmixolást meg mindenképp végére hagynám. Azért valamivel frissebb a fagyasztott zöldség, gyümölcs is, mintha előre hónapokra elkészítem.
A főzőcskézéssel nincs bajom, igaz osztoznom kell a konyhán, így kissé nehézkes, de szeretek főzni, s megpróbálom mindig megoldani. Fagyasztott ételt nem szoktunk a párommal enni, aki amúgy is eléggé válogatós, ő tuti nem enné meg. S ha magunkra főzök, főzök a babának is mindig frissen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!