Anyukám sütött sertéshúst, s szeretnék enni belőle. Viszont tudom, hogy az ételeket nyersen mérjük, viszont én ugye arról, hogy lemérjem, már lekéstem. (? )
Figyelt kérdés
Ha lemérem a sült húst, hogy x g, hogyan számítsam ki, hogy eredetileg, nyers állapotában hány g-ot nyomott? Van erre valami képlet?2012. dec. 20. 18:33
1/5 anonim válasza:
Hát ha már az evésből is matematikát akarsz csinálni, akkor inkább ne egyél!
2/5 anonim válasza:
Egy szelet húst nyugodtan megehetsz. Fölösleges mindent méricskélni.
3/5 A kérdező kommentje:
De én étkezési naplót vezetek, amibe mindent följegyzek, amit elfogyasztottam. Nem szeretném, ha épp ez kimaradna. De ha nem tudom, hogy kell kiszámolni a kcal értékét, inkább meg sem eszem.
2012. dec. 20. 19:56
5/5 anonim válasza:
Próbáld megtippelni. Nyers állapotban többet nyom, mint sütve (hiszen a sütéssel összezsugorodik, összemegy, megy belőle ki víz stb.)
Én olyan 30-40 %nak mondanám a veszteséget.
Tehát ha elkészítve eszel mondjuk 100 gramm húst, akkor nyersen 140 grammnak tippelném. De ez csak tipp. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!