Miért érzek kényszeres érzést arra hogy nassoljak 2 nagy étkezés között 1-2 alkalomkor megenni valamit?
Szokás, döntés kérdése és életmódé.
Aki sok szénhidrátot eszik, az felborítja az éhségérzetét, ingadozik a vércukorszintje, és szívesen nassol.
Én tegnap egyszer ettem, ennyi kedvem volt nassolni (bár én általánosságban nem vagyok a kevés étkezés jó példája, de aki jól eszik, az 2-3 étkezést kíván és nem többet)
A nassolás csak rossz szokás, és persze valamennyire függőség is. Szokások és függőségek ellen lehet tenni, ha valaki akar.
De azért a cukrozatlan müzli vagy zab is megdobja az inzulinszintet.
Most egy zsíros húshoz, salátához képest biztosan.
Nem tudom, mi a baj a nassolással, amennyiben értelmes étel és szükséged van rá. Habár nekem kényelmesebb s logikusabb normálisan jóllakni s nem napi sok étkezéssel lőni az inzulinszintemet (bár ez elkerülhető, ha pl. vajkockákat nassolok. nom).
A nassolás lehet szokás, élvezetkeresés, unalomból fakadó dolog - vagy teljesen logikus éhség. Ha nem laknék jól, én is ennék még később... Rá kell jönni, mi az ok s az elfogadható, illetve megszüntethető-e...
Azt hiszem, én elég nassolós voltam mindig is. Egy csak kicsit rosszindulatú megjegyzés szerint egyszer ettem naponta: reggeltől estig. Nincs nagy érzékem a teljesen elszeparált, pontszerű étkezésekhez. De ez időszakos böjtölésben nem gond, elég sokat békén van hagyva a szervezetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!