Ha túllépem vele a zsírt, de a fehérjét teljesítem akkor mehet még vacsorára?
A fehérjét is túllépem 4 grammal, viszont a zsírt is túllépem 25 grammal. Ez nagyon sok? Mehet még 1 tál rakott karfiol vacsorára vagy keressek valami mást? Esetleg csak fél tányér legyen?
Kalória táblázat:
1512/1599
Fehérje: 64/60
Szénhidrát: 87/220
Zsír: 78/53
Reggeli: 2 tojásos tükörtojás kevés olajjal + teljes kiörlésű kifli 180+95 kalória = 275
Tízórai: 1 fél szelet kindertojás 57 kalória
Ebéd: egy tányér rakott karfiol, én 40 dkg-ra saccolom, 514 kalória
Uzsonna: 1 rumos balaton szelet 152 kalória
Igen tudom, hogy kiscicákat fognak kínozni azért amiért mertem megenni egy kevés csokit fogyókúra alatt, ez van. Még élek, köszönöm a kérdést :-)
" Őseink csak zsíron meg feherjen éltek mégsem voltak elhizva."
EZT meg honnan szeded? Mert az öseink NEM zsírt meg fehérjét, hanem NÖVÉNYEKET ettek föként (lásd a föemlösök táplálkozása a mai napig is). (Soha nem voltak ragadozók az öseink, mindig zöldség-gyümölcsre alapulú mindenevök!)
Emellett az, hog nem voltak elhízva, NEM a tápalkozás miatt lehetett volna, hanem mert igen erös fizikai munkát végeztek.
Mai elhízottak is kemény fizikai munkát végeznek (cipelik nagy terhüket mindenhova) mégsem fogynak le ettől.
Meg miféle ősök? Mi köze a növényevő főemlősöknek az emberhez?
Ha egy ember 'primitív' körülmények közé kerül, mondjuk távol a teszkótól, akkor vajon mit is ehet.. nos 'őseink' valószínűleg nem füvet vagy gabonákat legeltek, mert mint ki is próbálhatjuk (ha vasárnap zárva lesz a teszkó) az nem finom, nem is túl tápláló. Vagy akadnak gyümölcsök, remélhetőleg valami ehető zöldségfélék.. erre van esély, de még mindig nem lakunk jó, vélhetően 10 000 évvel ezelőtt sem lakott jól ilyenekkel senki.. marad az állatok megölése. Nem gonoszságból vagy szórakozásból, egyszerűen az állati szövetek tartalmaznak koncentráltan jó minőségű tápanyagokat: zsírt, fehérjét, nyersen még vitaminokat is, sok ásványi anyagot, nyomelemet és ezek jól hasznosítható formában vannak.
Növényekből.. ez igazából nehézkesen megy. Szerencsére el lehet növényeken is éldegélni, természeti népek többsége azért koránt sem vega.
És ha bezárna vasárnap a teszkó, mi sem lennénk vegák. Tehát nem csak azért eszünk húst, mert ma könnyű hozzájutni a boltban. Ha nem lennének boltok, ha nem lenne civilizáció, akkor a most kenyérevők is sokkal inkább húst és zöldségeket ennének. És nem hagynák el a húst.
A vegákra kíváncsi lennék, ha nehezebb lenne növényi táplálékokat beszerezni és a kényelmes gabonák eltűnnének vagy fogyaszthatatlanok lennének (saját kezűleg kellene betakarítani, őrölni felszerelés, gabonamezők nélkül) akkor vajon visszatérnének-e a természetesebb fehérje-zsír alapú étrendre.
Szénhidrátot csak főleg cukrot az zabáljon aki HIZNI akar!
Amugy ha valaki tanácsot kérne tőled hogy hogyan hizhatna goyrsan? mit ajánlánál neki?!
Csokit meg szenhidrátokat szevasz. Te meg ezzekel akarsz fogyozni haha
Az a csokolademennyiseg, amit a kedves kerdezo megemlitett egyaltalan nem durva. Ti tenyleg ennyire degeneraltak vagytok? Nem fog egyaltalan hizni ennyitol, raadasul egy szoval nem emlitette, hogy napi szinten ezt csinalna.
Ha ennyire elegedettek vagytok az eletmodotokkal, akkor menjetek, es ragjatok a nyers hust, mert ugye 10 000 evvel ezelott nem volt suto, es tuzhhely.
Milyen nyers húst?
minden nap húst tojast zöldségeket eszem és én hosszú távon fogytam is... Csak cukrot lisztes dolgokat és szenhidratos köretet nem eszem ennyi volt a nagy dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!