Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Súlytartásnál mi fér bele?

Súlytartásnál mi fér bele?

Figyelt kérdés
Lefogytam 58-ról 48kg-ra, 3 hónap alatt, egészséges táplálkozással és sporttal. A sportot folytatom tovább, viszont most itt van az advent, Mikulás és sajnos az utóbbi napokban elég sok édességet ettem.. Súlytartásnál mi fér bele? Heti 1-2 nap belefér amikor eszek csokit, meg sütiket?? Vagy hamar visszahízhatok? :/
2014. dec. 8. 16:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Sajnálom azt, akinek ez adja meg a boldogságot.

Viszont őszintén tudok részvétet nyilvánítani.

2014. dec. 9. 21:42
 12/16 A kérdező kommentje:
Én meg azt aki azthiszi attól én leszek az egészségtelenebb,hogy néha megeszek egy kis édességet...Hülyeség,már bocsi..Ez már kicsit túlzás.. De tetudod, élj így,a te döntésed..
2014. dec. 10. 05:17
 13/16 anonim ***** válasza:

Nekem annyi örömöm van az életemben, hogy néha feltolom a vércukromat és az inzulinszintemet cukorral (csoki vagy hasonló).

Nem biztos, hogy én speciel enélkül fogok élni.

És ez önmagában még nem is sűrűn fog betegséget okozni.

Ha mondjuk valaki lisztes sütivel emeli meg a vércukorszintjét, az már az emberek egy részénél több problémát tud okozni. Nem a cukor miatt.

Tehát a sima csokoládé (cukor, kakaó, zsiradék) annyira még nem gáz. De ez egy kivétel, mert a legtöbb 'finomság' bizony tud betegségeket is okozni hosszabb távon. Hosszabb táv? Már huszonévesek között is vannak hormonzavarosok, autoimmun betegségekkel küzdők, cukorbetegek, érelmeszesedéssel küzdők..

Hogy bizonyos ételek nagyon könnyen krónikus betegségeket okozhatnak, az tény. Csak önmagában egy kis cukor még nem annyira vészes. Bár nem kezdeném el védeni a cukorfogyasztást, én speciel mostanában élek vele. És ezért tudok részvétet nyilvánítani hasonló 'drogosokkal' :D

2014. dec. 10. 09:01
 14/16 anonim ***** válasza:
Ha nem hagyod abba a sportot, akkor belefér. Az a heti 1-2 nap. Ez a hónap ilyen. Nem kell sanyargatni magad és lemondani minden jóról. A lényeg, hogy mértékkel. Az ünnepek után pedig újból iktasd ki az édességeket. Rendszeresen ellenőrizd a súlyod, centizd magad, hogy lásd hízol-e. De nem hiszem, hogy ennyitől drasztikusan el kezdenél hízni. De még ha 1-2 kiló fel is megy ebben a hónapban, ha újra visszatérsz a diétás étrendre tavaszra újra formába hozhatod magad. Szóval ne aggódj. Csak figyelj oda.
2014. dec. 10. 10:34
 15/16 Szintiszoli123 ***** válasza:

#14!

Miért hízna csak attól, hogy cukrosat eszik? Ha belefér, akkor a cukros is belefér. Nyilván ilyen kajából könnyebb magad túlenni magad mint olyanokból, ami jól eltelít, mert rostos, vagy nagy térfogatban tartalmaz kevés kalóriát (zöldségek, sovány húsok), de alapvetően a bevitt zsír és CH kontra mozgás energiamérlege számít, nem az, hogy mit eszel.

2014. dec. 10. 11:06
 16/16 anonim ***** válasza:

De az energiamérleg változhat a hormonháztartás függvényében. A finomított szénhidrátok pedig kóros változást okozhatnak a hormonháztartásunkban, például a nagy inzulinválasszal.

Tehát egészséges ember esetében más a helyzet, mint hormonzavaros ember esetében. Aki pedig sok szénhidrátot eszeik, idővel valamilyen fokú hormonzavarral is szembekerülhet (pl. inzulinrezisztencia)

2014. dec. 10. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!