Súlytartásnál mi fér bele?
Sajnálom azt, akinek ez adja meg a boldogságot.
Viszont őszintén tudok részvétet nyilvánítani.
Nekem annyi örömöm van az életemben, hogy néha feltolom a vércukromat és az inzulinszintemet cukorral (csoki vagy hasonló).
Nem biztos, hogy én speciel enélkül fogok élni.
És ez önmagában még nem is sűrűn fog betegséget okozni.
Ha mondjuk valaki lisztes sütivel emeli meg a vércukorszintjét, az már az emberek egy részénél több problémát tud okozni. Nem a cukor miatt.
Tehát a sima csokoládé (cukor, kakaó, zsiradék) annyira még nem gáz. De ez egy kivétel, mert a legtöbb 'finomság' bizony tud betegségeket is okozni hosszabb távon. Hosszabb táv? Már huszonévesek között is vannak hormonzavarosok, autoimmun betegségekkel küzdők, cukorbetegek, érelmeszesedéssel küzdők..
Hogy bizonyos ételek nagyon könnyen krónikus betegségeket okozhatnak, az tény. Csak önmagában egy kis cukor még nem annyira vészes. Bár nem kezdeném el védeni a cukorfogyasztást, én speciel mostanában élek vele. És ezért tudok részvétet nyilvánítani hasonló 'drogosokkal' :D
#14!
Miért hízna csak attól, hogy cukrosat eszik? Ha belefér, akkor a cukros is belefér. Nyilván ilyen kajából könnyebb magad túlenni magad mint olyanokból, ami jól eltelít, mert rostos, vagy nagy térfogatban tartalmaz kevés kalóriát (zöldségek, sovány húsok), de alapvetően a bevitt zsír és CH kontra mozgás energiamérlege számít, nem az, hogy mit eszel.
De az energiamérleg változhat a hormonháztartás függvényében. A finomított szénhidrátok pedig kóros változást okozhatnak a hormonháztartásunkban, például a nagy inzulinválasszal.
Tehát egészséges ember esetében más a helyzet, mint hormonzavaros ember esetében. Aki pedig sok szénhidrátot eszeik, idővel valamilyen fokú hormonzavarral is szembekerülhet (pl. inzulinrezisztencia)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!