Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ilyenkor melyik súlyt kell...

Ilyenkor melyik súlyt kell figyelembe venni? Kalóriabázis

Figyelt kérdés
Ha sütök valamit, aminek ha minden hozzávalót beleszámolok 900g a súlya de sülés után már csak 300g az összsúly, akkor a kalóriabázisba a 300gramm vagy a 900grammal kell számolni?
2014. nov. 23. 16:19
 1/1 anonim ***** válasza:

Két lehetöség van: vagy az összes nyers hozzávalót veszed figyelemb, és ezek kalóriatartalmát veszed figyelembe, vagy az adott kész ételt, de ekkor a receptben az elpárolgást negatín súlyként kell felvinni (a te példádban a - 600 g-ot). A kalóriatartalma végülis egyforma lesz, mert ugyanannyi alapanyag van benne és a kalória nem megy ki belöle, csak a víz.


Ha a Kalóriabázison megadott készételröl van szó, akkor ott általában a kész termék súlyát kell venni, mert a receptben már figyelembe lett véve a vízveszteség.


Tehát ha csak az alapanyagokat tudod mérni, akkor a nyers súllyal számmolj, ha a kész valamire van megadva a kcal-tartalom, akkor a kész súllyal. (Szerintem pontosabb és egyszerübbb, ha lemérsz mindent nyersen és úgy számolod ki az összes kcal-értéket)


De ha konkrétan megadod, meg tudom neked nézni.

2014. nov. 23. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!