Ilyenkor melyik súlyt kell figyelembe venni? Kalóriabázis
Két lehetöség van: vagy az összes nyers hozzávalót veszed figyelemb, és ezek kalóriatartalmát veszed figyelembe, vagy az adott kész ételt, de ekkor a receptben az elpárolgást negatín súlyként kell felvinni (a te példádban a - 600 g-ot). A kalóriatartalma végülis egyforma lesz, mert ugyanannyi alapanyag van benne és a kalória nem megy ki belöle, csak a víz.
Ha a Kalóriabázison megadott készételröl van szó, akkor ott általában a kész termék súlyát kell venni, mert a receptben már figyelembe lett véve a vízveszteség.
Tehát ha csak az alapanyagokat tudod mérni, akkor a nyers súllyal számmolj, ha a kész valamire van megadva a kcal-tartalom, akkor a kész súllyal. (Szerintem pontosabb és egyszerübbb, ha lemérsz mindent nyersen és úgy számolod ki az összes kcal-értéket)
De ha konkrétan megadod, meg tudom neked nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!