1050 kcal nem kevés egy kicsit? (Kalóriabázis)
Elkezdtem használni a kaloriabazis.hu-t és napi kalóriabevitelnek 1050 kcal-t állapított meg, ami nekem nagyon gyanús, mert szerintem ez az alapanyagcseréhez sem elég.
Adatok: 18 éves lány, 176 cm, 76 kg, könnyű fizikai munka
Ez tényleg kevés, de te állítottál valamit rosszul be valószínüleg a heti fogyás túl sok, vagy ha dátumot adtál meg, az túl hamar van.
Állítsd át úgy a fogyás ütemét, hogy semmi esetre se menj az alapanyagcsere alá.
A rendszer csak abból tud számolni, amit te megadsz, ha rossz értekeket írsz be, akkor nem csoda, ha hülyeség jön ki belöle.
Most látom, hogy én is beállíthatom, hogy mennyi legyen a napi bevitelem.
De most akkor honnan tudjam, hogy mennyit kell bevinnem?
Heti 1kg-t még optimális fogyásnak mondanak, de ha azt állítom be, akkor napi kcal bevitelre 1300-at ad ki, ami még mindig nagyon kevés..1600 az alapanyagcsere.
Ez ilyen, egyszerű képletet használ, esze nincs hozzá, ami egy programtól elég természetes, de még egy egyszerű feltételvizsgálat sem.
Most megnéztem, mi lesz, ha én írok be heti 1 kilót, 700 kcal alatti értéket adott meg (ülőmunkát írtam be, mert mostanság nem mozgok sokat alapból). Heti 30 dekára (ami szerintem remek fogyási ütem) 1400 kcal-t sem kapok, amitől még mindig a falat kaparnám :) Sokkal többet eszem, nem is fogyok. De végre jön az ősz és sokkal aktívabb leszek. Ha nincs nagyon sok súlyfelesleg, akkor nehéz megkerülni a mozgást, de az amúgyis célszerű.
A heti 1 kg csak nagy túlsúly (20-30 kg többlet) esetén reális, nálad max. heti 30 (50) dkg lenne normális. Ha ennyit állítasz be, akkor egyböl nem ennyi jön ki, hanem heti fél kg-nál 2019, heti 0,3 kg-nál meg 2239 kcal naponta.
De a heti 1 kg-mal is még mindig 1469 kcal jön ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!