Ha kalóriaszükségletem alatt eszek, tök mindegy mit eszek, fogyni fogok ugye?
Edd azt ami jól esik,ha a keretet betartod fogyni fogsz,én ezt vallom,nagyjából próbáld betartani a szénhidrát\zsír\fehérje mennyiséget és minden tuti :) én is így tettem és már 18 kgot fogytam összesen 7 hónap alatt és még kb ennyi is van hátra...a tempó mindegy lényegében szerintem,sok idő van az életemből reményeim szerint :D mindenesetre nem vontam meg magamtól semmit,ugyanazt eszem mint ezelőtt,csak a mennyiséget csökkentettem le lényegesen...
18\N
Egy tényleg müködik. Viszont ha sok olyasmit eszel. aminek túl magas a kalóriatartalma, akkor éhes maradsz és akkor átállhat a szervezet tartalékolásra.
Olyan étel nincs, ami "hízlal", ez csak akkor igaz, ha többet eszel, mint amennyit felhasználsz.
Igen, nekem is az a tapasztalatom, hogy a kalóriadeficit a döntő... Más kérdés, hogy az egészségünk és jóllakottság elérése miatt nem mindegy, mit eszünk... Én figyelek az ételek inzulinválaszára is, de attól még lehet fogyni gyors szénhidrátokkal (maximum nehezít, de nem teszi lehetetlenné a fogyást) és nyilván nem lehet fogyni a legmegfelelőbb ételekkel sem, ha túl sokat viszünk be belőle.
Én pl. sok szénhidráttal képtelen vagyok fogyni, mert éhesebb vagyok és nagyobb lesz a kalóriabevitelem (nem fogom éhesen kaparni a falat), s tuti nem tesz jót, ha gyakran fent van az inzulin, ami a zsírtárolást támogatja, nem a bontást (persze ha nincs felesleg, nem fog tárolni). De aki meg tudja oldani, nyilván fogy így is, ahogy ezt már írtam.
Az aszalt gyümölcsöt nem tudom rossznak tekinteni ;) Ha ez nem borítja a napodat kalória vagy tápanyag szempontjából, akkor edd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!