Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Akik kalóriabázis (kalóriaszám...

Akik kalóriabázis (kalóriaszámolás) útján fogytak le teljesen, vagy legalább 10 kiló mínusznál tartanak: Mennyi ideig írtátok a napi elfogyasztott ételeket?

Figyelt kérdés

A fogyás alatt végig feljegyeztétek mit ettetek, vagy egy idő után már nem volt erre szükség, mert megjegyeztétek miből mekkora mennyiséget, adagot ehettek biztonsággal?

Ha már végeztetek a fogyással és így válaszoltok, kérném az adatokat is. Hány kilót fogytatok, mennyi idő alatt, és mikortól nem írtátok az ételeket. Vagy azt is hogy a fogyás egész ideje alatt írtátok e, esetleg utána is.

2014. máj. 22. 11:40
 1/4 anonim válasza:
100%

Kb másfél-két év alatt fogytam 50egynéhány kg-t ch számolással.

Nem írtam soha,csak figyeltem a szénhidrát-bevitelre.Én magamnak 160-180 g-os keretet szabtam meg és ahhoz tartottam magam.(Addig meg el tudtam számolni egyéb eszközök nélkül is! :) Bár a kcal számlálást én ezzel csináltam vna: kaloriabazis.hu)

Ha írni szeretnéd, pont alkalmas erre a feladatra,de sztem 1-2 hónap alatt berögzül,hogy miben hány kcal van hozzávetőlegesen.

2014. máj. 22. 12:14
 2/4 A kérdező kommentje:

Pont ez a probléma, hogy írom kalóriabázison 3 hónapja. De azt vettem észre az utóbbi napokban, hogy marha lusta vagyok bepötyögni... pedig a mennyiségeket, adagokat, stb betartom, mert már ennyi étellel jól érzem magam.

Azért írtam ki a kérdést hogy azok akiknek mondjuk tovább tart a fogyás, tényleg évekig írogatják hogy mit ettek? Mert nekem már ez kicsit uncsi ebből a szempontból.

Az étrendemet és a mozgást is élvezem... minden mennyiséget betartok. Szükséges még így is írni napi szinten?

2014. máj. 22. 13:50
 3/4 anonim ***** válasza:

A fogyásom legnagyobb részében nem írtam, max. 1-1 napot kiszámoltam magam, a miheztartás végett. Főleg a makrotápanyagok érdekeltek, mert én sok szénhidráttal nem tudok fogyni. Kalórialimitet nem tartottam, ha én éhes vagyok, akkor eszem.

Számolgatni macerás, nem szeretem, hogy számok ugráljanak a fejemben, amikor eszem. De azért sokat fejlődtem az idők folyamán. A saját ételeimnél már alapból sejtem, mennyi, másokét nem tudnám megtippelni. Nekem számolni sincs sok értelme, mert úgyis kb. ugyanannyi lesz az eredmény, leszámítva, hogy vannak extrém szénhidrátos napjaim (160-200g) s szolidabbak is (50g, az már tetszik. a normál kb. 100, ez van, nem nekem való a szénhidrátszegény étrend). A testem annyira "kalóriaszámláló", hogy a legváltozatosabb napokon (kb. semmi délután 4-ig vagy hatalmas reggeli) ugyanazt a kalóriamennyiséget szedi össze. Csak éppen szénhidrátos napokon többet, zsíros napokon kevesebbet. Úgyhogy ha tartok egy ketogén kísérleti napot (mert szinte tuti, hogy túlmegyek a szénhidráton, bármit teszek), automatikusan tudom, kb. mi lesz az eredmény...

Kb. 12 kilót fogytam (nem tudom, mennyiről kezdtem, mert nem volt mérlegem az első hónapokban), majd kalóriaszámoltam olykor, akkor már nagyon nehezen ment le és vissza is jött. Még ennyit kéne fogynom, de az számolással nem fog menni, mert nem tudok keveset enni, éhezem úgy. Jó ideje stagnálok, többnyire nem számolom, néha igen, úgy 2 hete újra, mert kísérletezem a kisebb kalóriában is laktató ételekkel, ami nálam necces, de van rá halvány esély.

Azt hiszem, túl kimerítően válaszoltam, ennyi nem is érdekelt Téged. Ez esetben bocs.

2014. máj. 22. 19:22
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha úgy érzed már berögzült nem muszáj számolni, csak ha valamit nem tudsz, mert mondjuk még nem ettél akkor érdemes megnézni. Egyébként egy idő után természetes hogy abbahagyja az ember. Viszont ha bizonytalan vagy az a biztos, ha még folytatod. Ezt te érzed.
2016. dec. 29. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!