Mindenki izmot veszít heti 2-3 kiló fogyással, vagy csak a tömegesek?
Ugye mindenhol olvasható a testépítő cikkekben meg hasonló helyeken, hogy 1-1,5 kiló/hét az ideális fogyás, na már most ha 10 kiló minusznál 1 hónapon belül 4 kiló zsír kb 6 pedig izom, akkor most ez az arány annál van aki tömeges és úgy vállal be egy komolyabb diétát vagy annál is akin lényegében a testmozgatásához szükséges izommennyiségnél nincs is több? Itt gondolok mondjuk egy másik diéáta, például egy kalóriaszámlálósra. Ha mondjuk 1800kcal-os napi mennyiség helyett 1200kcal-osat használ és egy hónapban sikerül neki 6-7 kilót fogyni, akkor mindenképp csak maximum 4-5 kg zsír mehetett le róla a többinek meg izomnak kellett lennie?
Már több éve edzegetek kondi teremben, viszont mindig vannak hónapos kihagyásaim, amiknél mindig szépen visszaesek izom és erő ügyileg is. De a kilók mentek szépen felfelé és mostanra elértem hogy 98 kiló voltam nem sok izommal. Ezért el is határoztam, hogy lefogyok kalóriaszámlálós diétával. Már lassan 2 hete csinálom is, nincs is gond vele 4 kiló már le is ment elvileg, bár tudom, hogy az első 2 hétben még nem a zsír inkább víz meg hasonlók a nagyobb részt leadott dolgok. Mindenképp szeretnék először lefogyni, majd utána ha már elértem azt a test zsír százalékot amit szeretnék, utána tömegelnék, figyelve az arányokra. Nem is a diétával kapcsolatos a kérdésem, csak a fogyás arányával/mennyiségével. Lényegében tényleg ez, hogy ha én mondjuk heti 2-3 kg-mal fogyok és tényleg nincs rajtam sok izom, akkor hetente biztosan számíthatok rá, hogy 1 kiló izmot is vesztek közben, vagy ez inkább tényleg a tömeges/izmos embereknél fordul elő? Köszönöm előre is a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!