Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Zabálok! Segít valaki?

Zabálok! Segít valaki?

Figyelt kérdés

2012 novemberében kezdtem a fogyózást/kalóriaszámolást/egészségesebb táplálkozást. Akkor 96 kiló voltam. Tavaly nyárra 65 kilósra sikerült fogynom. Karácsonyra sikerült elérnem a 60 kilót.

Itt történt valami, mert azóta nem bírok magammal, állandóan ehetnékem van és sajnos eszem is. Az elmúlt évben nem sokszor szegtem meg a fogyókúrát, mostanában pedig szinte minden este bezabálok... Félek, hogy visszahízom!! Mit csináljak? Hogy győzzem le ezt a késztetést? Veletek volt ilyen?

2014. ápr. 16. 18:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

pont ez van velem is.. bár én csak 15 kilót fogytam le, de karácsony óta nem tudom mi van velem. már 8at visszaszedtem. akaraterő=0. előtte volt hogy a kedvenc kajáim rakták elém, legyen az makaróni, palacsinta, bármilyen nemü sütemény, vagy sültkrumpli, fagyi, és fél éven keresztül (pedig beleesett egy nyár is) képes voltam ellenállni, nagyobb erőfeszítések nélkül is.. most határoztam el magam ujra, de nem tudom mennyire lesz hatásos. a koliban könnyedén megy a diéta, de otthon, ahol anyukám, a nagymamám állandóan etetne, nehéz. ja és ott a barátom, aki persze akármennyit eszik sem hizik el, hát nála minden nap ott az esti filmkor a chips, a sültkrumpli, meg minden.

állandóan zabálnék. csokis croissanból van hogy egy nap 6ot megettem, és állandóan az édességen jár az eszem. pudingos csiga, milka csokik, és minden más amit abban a fél évben kihagytam, most mintha bepótolnám, csak épp sokszorosan. hiába lakok jól zöldségekkel , sovány hússal, ha nem is vagyok éhes is kívánom ezeket az édességeket, szinte lelki problémákat idéz, a végén már nem birom és kimegyek a boltba. ha megettem persze jön a büntudat.

én a 15 kilo leadása utáni képeket szoktam magamrol nézni, hogy ott mennyire jol éreztem magam, véknyan, csinosan. aztán pedig megnézem, hogy hogyan néztem ki a fogyókúra előtt, és rájövök, hogy mennyire nem akarok ismét úgy kinézni. talán ez erőt ad.

2014. ápr. 16. 18:48
 2/12 anonim ***** válasza:

2 eset jut eszembe:

1. Lelki gond, érzelmi evés.. rendezni kell fejben.

2. Rossz étkezési szokások: több zsír kell, kevesebb keményítő, esetleg több fehérje. Vagy több friss zöldség, némi vitamin/ásványi anyag kiegészítés. Vagy több kalória bevitel.

2014. ápr. 16. 18:51
 3/12 Mi közöd Tőle ***** válasza:
Segítsünk zabálni? Vagy megy egyedül is? :D
2014. ápr. 16. 22:36
 4/12 anonim ***** válasza:

Én segítek! Muti, mid van? (miket szoktál bezabálni?)

Velem is szokott ilyen lenni. Ha nincs itthon semmi olyan, amit kívánnék, akkor úgy érzem majd megőrülök :( De aztán másnap pótolom, ne félj ^.^

Egy kis esti nasi, édességevés odáig vezetett, hogy most vagyok 123kg 168cm-esen... :(

Nah jól van. Csak vicceltem :D Egyébként még simán megeshet. De én bízom, hogy nem. Te is bízz, és reménykedj! Kitartást a továbbiakhoz, puszillak

2014. ápr. 16. 23:16
 5/12 anonim ***** válasza:

Velem is hasonló van.:D

Én 14 kg-t adtam le, akkor lettem 66-ról 52 kg.

Elkezdtem kondizni, visszaszedtem 5-6 kg-t, mert olyankor nincs mese, enni kell.

Ezzel semmi baj, mert nem zabálásokkal szedtem fel, bár becsúszott néha olyan kaja is, amit nem kellett volna megenni.

Most meg volt olyan, hogy 2 napig zabáltam. Kezembeakadt valami édesség (pedig olyan büszke voltam magamra, hónapokig megvoltam nélküle. csak akkor ettem, amikor kínáltak, de azt inkább kerültem)

és akkor jó mindegy, ha egy, akkor legyen sok, és minden édeset felzabáltam, ami itthon volt. Háromnegyed zacskó nápolyi, csokik, minden. Tegnap is beettem majdnem fél tábla milkát, műzlit (tej nélkül, mert finom édes.:D), almát, pár nápolyit. Úgyhogy mentem is biciklizni 1,5 órát. De ezt valahogy be kell szüntetni.

Próbáld magad leállítani. Én arra gondolok, hogy a mostani testem sokkal jobban szeretem, mint ezeket az édességeket. És sose néztem még ki életemben ilyen jól. Ráadásul rengeteget szenvedtem érte (úgy gondolom te is), kár lenne a kukába dobni az eredményt.:)

2014. ápr. 16. 23:25
 6/12 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy egy ilyen zabálás után másnap mindig megfogadom, hogy vége- újra normálisan fogok enni. De ezt tart 2-3 napig, utána elcsábulok (mint amikor kövér voltam). Szerencsére nem híztam, mert azalatt a 2-3 nap normális étkezés alatt vissza is megy a súlyom 60-ra. Tehát mindig ingadozok 60-63 között... Fogyni igazából már csak pár kilót szeretnék, utána pedig jó lenne valamit elkezdeni rendszeresebben mozogni, mert sajnos kicsit löttyedt vagyok.
2014. ápr. 17. 06:19
 7/12 Mi közöd Tőle ***** válasza:

Én jól bírom a palejót. Sőt, nagyon jól. Ha mondjuk nagyon éhesnek érzem magam véletlen, bár alapvetően nem szokott ilyen lenni, akkor olyan dolgokból "zabálok be" Amikből lehet. Megeszek 40-50 deka húst, sok zöldséggel... Az ki is ko-z rendesen. :D

Ma mondjuk félre fogok kajálni kicsit, mert fogok egy kevés rizst enni, ez már előre el van tervezve, meg a reggeli rántottámat vajon sütöttem meg. Jajj, most mi lesz?

2014. ápr. 17. 08:26
 8/12 anonim ***** válasza:
Áruló!!!!!!!!
2014. ápr. 17. 11:24
 9/12 anonim ***** válasza:
Hiába fogysz le ha nem mozogsz. Kezdj el mondjuk úszni biciklizni,esetleg lovagolni.
2014. ápr. 19. 09:54
 10/12 A kérdező kommentje:
Nem irtam, de heti egyszer jarok lovagolni 1,5-2 orat, hetvegente pedig biciklizni szoktunk, esetleg kirandulni. Hetkoznap a kutyakkal szoktunk setalni. Szoval valamilyen mozgas mindig van, de ugy latszik ennyi nem eleg, ezert gondoltam, hogy valamit be kellene meg iktatni...
2014. ápr. 25. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!