Miért állt meg a fogyásom?
Kicsit több mint egy hónapja próbálok átállni az egészségesebb életmódra és most kicsit a kalóriamennyiséget visszaszorítottam, hogy le tudjak fogyni. Heti 3szor megyek valamilyen edzésre. Lefogytam körülbelül 5 kilót, de most egy hete egy dekát nem mozdul se fel, se le a súlyom. Mi lehet a probléma? Általában 800-900-at eszek meg max 100 gramm szénhidrátot, zsírból 40-45 grammot, fehérjéből nagyjából 50-60 grammot. Lehet kevés ennyi kalória, de sajnos napközben nem nagyon érek rá gyakran keveset enni, este meg már nem merek sokat. Mit tanácsoltok?
(Mai kajám + a tervezett estére:
Reggeli: tejeskávé (2dl), 3 szelet abonett paprikával, egy kevés füstölt főtt lapockával, egy yoghurt.
Tízórai: Egy 40 grammos kefíres süti (ilyet nem szoktam enni, de most volt és nagyon megkívántam sajnos)
Ebéd: Barackos csirkemell (kb 200gramm) barnarizzsel (kb 150 gramm)
Vacsorára mit ajánlotok? Cukrot, lisztet (a mai kisebb kitérésemet kivéve) egyáltalán nem eszek mióta ezt elkezdtem.
Te aztán összekeversz mindent, nem csodálkozom hogy nem tudsz fogyni :)
Vacsora: hús és zöldség.
A bevitt kalória nagyon kevés. Alapanyagcsere alá diéta alatt sem megyünk.
Így állítsd be a makrókat/kcalt:
2xttkg fehérje
40-50 gramm zsír
a többi ch
Vacsira mehet fehérje+alacsony ch tartalmú komplex ch. Tehát csirkemell,pulykamell,hal,tojás,sovány túró,cottage cheese+zöldségek.
Koplalással a saját dolgodat nehezíted meg. Hidd el, alapanyagcsere + 200 kcal-on is szépen mennének lefelé azok a kilók.
Rossz lehet az összetétel (azon túl, hogy tényleg keveset eszel.. az lelki probléma, ha félsz többet enni, addig nagyon egészséges testet fölösleges várni, előbb lelkileg rendeződni kell :S
900 kcal-hoz 100g szénhidrát (ez kb. 400 kcal tehát közel a fele!) nagyon sok.
Mai ételed rögtön tejes volt reggel, meg joghurtos :(
Ezek anabolikus ÉS gyulladásfokozó hatású anyagok.
Aztán tejes liszt a tízóraid, azaz reggeli után néhány órával újra felnyomtad az inzulinszintedet, így nem tud egészségesen működni a szervezeted és leépíteni a fölösleges zsírtömeged, mert újra inzulin hormon választódik ki a véredbe.
Rizs újra inzulin csúcsot okoz :(
Cukor és liszt helyett rizst és tejet eszel, sajnos a szervezeted ezek feldolgozására minden csak nem ideális. Zöldségek és hús lennének jók, a hús drága maradnak a zöldségek sütve, főve, párolva, pirítva (vagy nyersen).
Összekeversz mindent, ezt így értem.
Hús-gyümölcs nem keverjük. Alap.
Gyümölcsből csak keveset és csak magában.
Hús-zöldség együtt mehet. Támogatják egymást, jól felszívódnak együtt.
Hús-rizs nem túl jó. Gyengítik egymást, nehezebben emészthetők egyben. Szénhidrát-fehérje együtt nem az igazi.
"Reggeli: tejeskávé (2dl), 3 szelet abonett paprikával, egy kevés füstölt főtt lapockával, egy yoghurt."
Na ez az a kaja összetétel, amitől elhánynám magam.
Több fajta fehérjét ha fogyni akarsz nem kevered mert gyengítik egymás felszívódásét. Tej-hús, nem jó. Pláne még az értéktelen abonett kenyér, ott erjed a gyomrodba.
Amúgy meg az utolsó, jókat írt. Hasonlóan látom. De igazából felőlem aztán mindenki azt csinál amit akar :)
Abszolút vettem kötekedésnek :) Tényleg :)
Sok sikert.! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!