Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért állt le a fogyásom?

Miért állt le a fogyásom?

Figyelt kérdés

Egy hónap alatt lefogytam 4 kilót életmódváltással, napi 1400 kalóriával, és heti 5 óra kemény edzéssel. Egy hónapja viszont nem történt semmi, sőt 1 kilóval nehezebb is lettem, pedig ugyanúgy folytatom a diétát. Nem akarom csökkenteni a kalóriabevitelem, a sport mellé kell ennyi. Van valami ötletetek?

Egy átlagos napi étkezésem:

napi minimum 3 liter víz

Reggeli szinte mindig zabkása, gyümölccsel, esetleg fél adag fehérjeporral/ vagy néha saját készítésű tk rozskenyér tojással, esetleg pulykamellsonkával, sajttal. 300-350kcalig megyek.

Tízórai: gyümölcs / maradék zabkása / cottage cheese/ zsírszegény joghurt / tojás

150-200 kcal

Ebéd szinte mindig csirkemell olaj nélkül, vagy minimális olajon sütve brokkolival/bulgurral/barnarizzsel/öntet nélküli friss salival/ vagy általam készítet diétás csilisbabbal. Gyakran készítek gombát is. Ritkán lecsó/lencsefőzelék/sárgaborsófőzelék.

300-350 kcal

uzsi: joghurt ,sajt, tojás cottage cheese, zöldségekkel vagy gyümölccsel.

150-200kcal

Edzés előtti kaja kb. ugyanez, vagy körözött, fehérjés tojásrántotta gombával

Edzés után mindig gyorsan felszívódó fehérjepor vagy vizzel, vagy sovány túróba keverve, körözött, ritkán megeszek egy almát is, vagy egy retket. Az utolsó étkezésem sosem több 300 kcalnál, általában 200-nál megállok.

2012. jún. 12. 22:24
 1/8 A kérdező kommentje:

Azt hozzátenném 160centi, 52 kiló vagyok. 50 kiló a célom, kevesebb testzsír arány, de reménytelennek tűnik, még mindig narancsbőrös a fenekem, bár már sokat javult.

26N

2012. jún. 12. 22:44
 2/8 anonim ***** válasza:

lehet hogy rosszul számolsz kalóriát..:D

shapeshifter.blog.hu

2012. jún. 12. 22:55
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem lehet, h már nincs miből fogynod???az 52 is nagyon kevés, nemhogy az 50.
2012. jún. 12. 23:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha feltételezzük, hogy jól számolsz, akkor 2 lehetőség van:

- Izmosodsz, ne a mérleggel mérd magad, hanem a centiddel (ha kiinduláskor nem mérted le magad, akkor nincs mihez viszonyítani), valószínűleg a méreteidből továbbra is fogytál.

- Kevés(!) a szénhidrát beviteled és a szervezeted tartalékol. Először próbáld meg kicsit növelni a napi beviteledet vagy csinálj hetente egy napot, amikor kifejezetten sok szénhidrátot eszel (ebben az esetben a többi napon maradjon alacsony a szénhidrát beviteled).

2012. jún. 12. 23:44
 5/8 A kérdező kommentje:
Jól számolok, nagyon alapos vagyok. A shapeshifter oldalát pedig már több hónapja követem.
2012. jún. 13. 13:21
 6/8 A kérdező kommentje:
Jegyzetelek, mindent amit megeszek, megiszok lemérem a mérlegemen. Magamra főzök, tehát tudom mit és mennyit rakok a kajába.
2012. jún. 13. 17:35
 7/8 anonim ***** válasza:
Kevésnek tűnik a szénhidrát. Az ugyanúgy gátolhatja a fogyást. Egyébként meg a tükör mit mutat? A mérleg nem olyan fontos, a testsúly csak egy kis része a zsír, az nem igazán mutat valós adatokat zsírvesztés szempontjából.
2012. jún. 14. 22:05
 8/8 A kérdező kommentje:

Durván narancsbőrös a fenekem, ezt sajnos már más is megemlítette. Úgy gondoltam, hogy kevés szénhidráttal, majd helyre jön, de ez nem jött össze, de halványodott.

Hol tudom megnézni, hogy napi mennyi szénhidrátra van szükségem?

2012. jún. 17. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!