Ha csak 12OO-14OO kalóriát viszek be naponta de abban rengeteg a szénhidrát, hízni fogok? Kb.15OO-16OO a kalóriaigényem.
Nem tudok lemondani az édességekről, egyszerűen nem megy..
Ezért kezdtem el a kalóriákra figyelni, mert semmiképp nem akarok hízni.
Köszönöm a válaszokat, tényleg végiggondolom, hogy min is kellene változtatnom...
Ma ettem egy csokis fánkot, egy szem krumplit főve, 2 főtt tojást, egy kanál ketchupot és még van egy kevéske édességem mára. Szóval ez kalóriában nem sok, de tulajdonképpen csak árt a szervezetemnek. Megpróbálok édesség helyett mondjuk gyümölcsöt vagy rosszabb esetben étcsokit, diétás fagyit enni. :(
Amikor valaki csokis fánkot, (cukros?) ketchupot eszik 'fogyókúra' néven, azt jobb híján már csak akaratlagos megbotránkoztatásnak (avagy tudatos provokációnak) tudjuk tekinteni.
Jobb híján, mert hinni akarunk benne hogy senki sem gondolja komolyan, hogy cukros lisztet (fánk) eszik.. főleg fogyás célkitűzés mellett.
Nem tudom leírtam-e a választ erre a kérdésedre, ha az anyagcseréd károsodást szenved, hormonális betegségek alakulnak ki akkor bármennyi kalóriafogyasztás mellett romolhat a testkompozíciód (főleg alacsony tápanyagbevitel mellett) csökkenhet az izomtömeged, párhuzamosan több zsír lehet rajtad. Sőt konkrétan tömegben is nőhetsz, hájjal.
Tehát csak idő, betegségek kérdése. Ami kajákat írtál, azokkal tönkre lehet tenni az emberi testet, csak általában ez nem gyerekkorban történik meg (bár vannak elhízott gyerekek, rákos gyerekek is) hanem serdülő korban, felnőtt korban, szerencsésebbeknél 'csak' 40-50 éves kor körül..
Hajajjj... Neked tényleg nem számít az egészséged? Ez nekem annyira nonszensz, számomra nagyon fontos kérdés, a fogyásnál (ami rámfér) nagyságrendekkel fontosabb. Ami kifejezetten rossz a testednek, azt NE edd. Próbálj meg bármi mást, nem táplálkozással kapcsolatos élvezeteket, szénhidrátszegény édességeket, edd tele magad, de értelmes ételekkel...
Vagy legyen egy evés alapján boldog, beteg életed, végtére is ez a Te saját döntésed...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!