Lehetséges, h ennyi kcal-t égetek el egy nap? Vagy valamit elszámoltam?
Ez egy elég megbízható kalkulátor.
BMR = 1630
Átlagon felüli aktivitással számoltam neked.
A testsúlyod megőrzéséhez 2800 kalória körül lenne szükséged. Ehhez már nem kell semmit hozzáadni vagy levonni, mert a kalkulátoron beállítottad az aktivitást is.
Ha te 1800-at eszel, az borzasztó kevés, de ez látszik a testsúlyodon is.
Ez valóban koplalás, de nem azért, mert a kedves másik hozzászóló annyira tudja a helyes táplálkozás szabályait, hanem azért, mert a magasságod, súlyod és aktivitásod többet indokolna.
Ha közepes aktivitással számolok, akkor jön ki kb. 2500 kalória a súlytartáshoz, de ha minden nap sportolsz legalább egy órát, szerintem az tekinthető átlagon felülinek.
Ezt a részét nagyjából jól számoltad.
Kérdés, hogy valóban 1600-1800 kalóriát eszel-e, mert ez egy átlagos testalkatú (egészséges) fogyókúrázó nő napi kalóriaszükséglete, és iszonyú nehéz úgy megoldani, hogy ne éhezzen az ember. (Paleolitosok kíméljenek!)
Nehéz elképzelni, hogy egy kamasz fiúnak elég ennyi, akiket én ismerek, pont ebben az életkorban felfalnak/felfaltak mindent, ami az útjukba került.
Ez a kalória kb. ezt fedezi: reggelire egy jól megpakolt szendvics 1 zsömléből vagy max. 2 nem túl nagy szelet kenyérből. (Normál kenyér, nem toast.) Ebédre: 1 egész sült csirkecomb 1 merőkanál rizzsel. Vacsorára: újabb szendvics vagy melegszendvics vagy rántotta kb. 3 tojásból kenyérrel. Egy narancs vagy alma. Ez kb. 1500, hozzá egy joghurt vagy egy pohár tej/kakaó, vagy egy banán, vagy 3 dl üdítő, vagy egy fél kakaós csiga, vagy egy marék chips, vagy reggelire iszol egy bögre cukros vagy mézes teát, és máris megvan az 1700-1800. Ha ezekből többet is választasz, már túl is lépted.
Nehéz elképzelni, hogy elég ennyi, persze nem lehetetlen.
A másik pedig az, hogy mozgással mennyi kalóriát "égetünk el". Őszintén szólva nem tudom elképzelni, hogy ezek csak megközelítőleg is pontos számok lennének. 1 óra intenzív futásra (nem kocogás) én 400 kalóriát olvastam. 700 szerintem semmiképp nem jó. De az a gyanúm, hogy inkább a rendszeres mozgásnak van hatása hosszú távon. Tehát nem mondható ki, hogy ma elégettem 412 kalóriát, meg tegnap is, és 2 nap múlva is fogok 514-et, hanem ha rendszeresen járok futni, akkor átlagosan nagyobb lesz a kalóriaszükségletem egy kicsivel.
Akkor rakódik le, ha a hormonrendszeredet felborítod, és az elhízással mint hormonzavar találkozol.
A kérdésed a magasságodra vonatkozóan teljesen elvont.. nincsen rá válasz, ezeket nem lehet így kiszámolni. Hiába van hozzá kamu kalkulátor, ma egyelőre ilyeneket még nem tudunk kiszámolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!