Mennyi a kalória-értéke az alábbi ételnek?
1 db zsemle (sima, kisalakú, vizes), megkenve vékonyan(!) májkrémmel, egy vékony szelet sajttal, lilahagymával megszórva.
Valamint mennyi a szénhidrát tartalma?
Nem ertem, ha mar kaloriat szamolsz akkor mi a fenenek szamoltatod ki a kajadat masokkal? Minden egyes etkezesnel, amikor nem tudod grammra pontosan mit ettel fel fogsz tenni egy kerdest? Mi sem tudjuk, mennyi az a vekony kenesnyi majkrem meg a vekony szelet sajt.
A neten szamos oldal van, ahol be tudod irni, mit eszel es kiadja a taperteket. Amit ettel annak kb. 200 kcal a kaloriatartalma, viszont a taperteke nulla. Nem igy kell kaloriaszamlalassal fogyni.
250-300 kcal-t tartalmazhat attól függően, hogy milyen májkrém (én sertés-, vagy csirkemájkrémmel számoltam) és milyen sajt.
A szénhidrát tartalom 35g körül lehet, amiből 30g a zsemle, de sztem megfogtad a kérdés lényegét ezzel a szénhidráttal. Ugyanis a szénhidrát az, ami energiabevitelen kívül szinte semmire sem jó. Tehát ha valaki fogyni akar, vagy bármi okból diétázik, a legfölöslegesebb anyag, mert kalóriakülönbözetet jelentősen csökkenti, de nem kerül be olyan tápanyag, ami szükséges a szervezet ellátásához.
Tudom, hogy nehéz, de a cukor és édességek mellett a pékáruk kizárása lenne a legfontosabb. Ha nem tudod a pékárukat kizárni, de futja teljes kiőrlésű árura, akkor inkább használj azt, mer bár kb. ugyanannyi benne a kcal, de állítólag komplexebb és nehezebben "szívódik fel" és nem olyan egészségtelen, mint az agyonfinomított lisztből készült.
Állítólag.. pusztán ipari érdek egy haszontalan takarmánynövényt több szeméttel (pelyva) drágábbal aladni. Üdv. teljes kiőrlésű olcsó növények drágább áron!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!