A kókusztej tényleg ennyire kevés kalória? Nagyon ledöbbentem! 1 dl,10 kalória?
Figyelt kérdés
2014. febr. 22. 08:39
1/4 anonim válasza:
Nagy részt víz. De attól függ hogy csinálják, mert van hogy kisebb részt víz.
Egyébként értelmetlen a kókusztej energiatartalmát számolni.
2/4 anonim válasza:
Ezzel az adattal már én is találkoztam.
Nem ennyire kevés :) Kifejezetten zsíros, édes cucc, nem lehet annyi. A kókusztejporra is az van írva, hogy _híg_ kókusztej 4 deci lesz belőle, sűrű pedig másfél, azt hiszem (kipróbáltam kicsi mennyiséggel, jónak tűnik). S jóval 500 kalória fölötti egy zacskó.
A dobozoshoz nem értek, de szerintem az sem durván kalóriaszegény.
3/4 anonim válasza:
Nem igaz, mert a Cocomas 100% kókuszkrémje, ami 2 dl-es, és vízzel hígítva lesz 6 dl, 100 g 370 Kcal, ebből 38 g zsír. Zsírosnak zsíros, viszont tejmentes diétákba kiválóan beleilleszthető, tejpótló és laktózmentes, és helyettesíti a tejszínt, tejfölt, zsírokat. A keleti konyha tejföl helyett használja a fűszeres ételek enyhítésére. 1 rész kókuszkrémhez 4 rész víz kell, így hígítandó. Viszont nem tartalmaz szénhidrátot, fehérjét és cukrot sem, úgyhogy nyugodtan használható cukrosoknak és fogyókúrában is!
4/4 anonim válasza:
Azt még elfelejtettem, hogy a kókusztejnek, amit a krémből nyernek, van sovány változata is, ami otthon is elkészíthető úgy, hogy egy rész kókuszreszeléket két rész forrásban lévő vízzel leöntik, 1-2 órát hagyni kell állni,de éjszakát is nyugodtan állhat. Az egészet le kell turmixolni, és egy sűrű szitán vagy textilen, gézen keresztül leszűrjük, jó alaposan kipréseljük, paszírozzuk. Az áztatott kókuszreszelékből a zsír mivel nem csapódik ki rendesen, ezért egy zsírszegény, jóval kevesebb kalóriával rendelkező kókusztejet kapunk. Ha zsírosabb tejet akarunk, akkor forró vízzel felöntve főzni kell egy kicsit, hogy kicsapódjon a zsír. Ha lehűlt, jó sokáig turmixolni, legalább 3 percig magas fokozaton. Ugyan úgy paszírozzuk, préseljük. A visszamaradt kókuszt kiszárítjuk és finom kókuszlisztünk lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!