Baj ha csak ilyeneket eszem?
Elkezdtem a MyFitnessPal programot használni telefonon, ki is számoltam 1870 kcal a napi kalóriaszükségletem. Az érdekelne, hogy az nagy baj-e ha szendvicseket vagy péksütiket eszem? Reggel fél 6-kor kelek, és este fél 6-ra érek haza (remélem a második félévben jobb órarendem lesz), így sajnos csak azt tudom enni, amit reggel elviszek. Holnapra például két nagy pizzás csigát tudok vinni(1db 400 kcal kb..) amit úgy fogyasztanék el, hogy 7 órakor fél db, 2 óra múlva, tízóraira egy fél db, aztán 3 óra múlva(azért 3 óra múlva mert ha 2 óra múlva enném az a tesi óra előtti szünet lenne..:S) megint egy fél db, és aztán 2 óra múlva megenném az utolsó fél pizzás csigát. Aztán kb 70 perc a haza út, fél 7 előtt ennék még valamit.. Ez így jó? vagy inkább vigyek itthonról például 2db almát? Nem akarok éhezni, de sajnos most szólt anya, hogy nem tudok itthonról szendvicset vinni, kevés kenyér van itthon, a boltok meg már zárva vannak..
És még azt is szeretném meg kérdezni, hogy hal meg csirkemell helyett mit egyek? mert vega vagyok..:)
Fogyókúra pizzás csigával? Ki hallott már ekkora hülyeséget?
Abban a szarban nincs egy deka fehérje sem!
Húst kell enni meg zöldséget.
Ezeket is lehet hurcolászni bárhova. Fogsz egy ételtartó dobozt, belehajítod a sült csirkemellett, meg dobsz hozzá egy paprikát, egy paradicsomot meg egy darab kígyóuborkát.
Ennyi a nagy művészet!
Második válaszoló: Nem anyukám gondoskodik arról hogy mit viszek, megcsinálnám magamnak én is, de ma nem mentünk boltba, nagyon kevés kenyér van itthon, ezért mondta anya, hogy ne csináljak szendvicset, inkább vegyek holnap pizzás csigát. De azért köszönöm a válaszod, bár a súlyodból kiindulva gondolom nem tapasztalatból beszélsz. (szerencsés vagy:( )
Harmadik válaszoló: mint írtam: "Holnapra például két nagy pizzás csigát TUDOK vinni".. Nem akarok, hanem TUDOK, mert ez van.. Pont ezért kérdeztem rá, nyilván nem pizzás csigával akarok diétázni, hülyének ne nézzél már köszi. (Y). Húst meg nem eszem, és ügy lezárva.. Zöldséget azt szívesen fogyasztok, de húst nem.. Kedden már tudnék normális kaját vinni, de holnap csak ezt tudom. De hogy ha van valami remek ötleted arra, hogy ne érezzem a csirkemell és hal ízét, akkor szívesen megeszem:D
Egyébként meg nem a holnapi napon múlik a dolog!
De ha te komolyan gondolod ezt a diétázást, akkor most már majd figyelj oda, hogy mindig legyen otthon normális kaja. Előre (akár egy hétre előre) át kell gondolni, hogy mit fogsz majd enni.
"inkább vegyek holnap pizzás csigát"
Ha pizzás csigát tudsz venni holnap, akkor mást is.
Ennek az adagolós dolognak meg semmi értelme.
Ha fogyás a cél, akkor a kenyér fogyasztást sem ajánlanám (sokszor a telj. kiőrlésű szöveg kamu). Inkább egyél zabpelyhet/zabkekszet, olcsó, laktató és finom is.
Egyébként vegaként is lehet fehérjeporokat fogyasztani és a fehérjeszükségleted felét le is tudod vele. A többit beviszed pl.:hüvelyesekből, olajos magvakból.
Nem tudom, mi a gond a vegasággal, még csak nem is vagy vegán, simán tudsz állati fehérjét is bevinni. Már ha van otthon. Nem mintha növényekből ne lehetne bevinni a fehérjét, max. oda kell figyelni, hogy meglegyen az összes esszenciális aminosav, a megfelelő mennyiségben.
2 alma nem igazán vinne messzire, se jelentős mennyiségű kalória, se fehérje, se zsír, csak némi cukor és ez-az... Ez nem étkezés. Nincs otthon semmi? Sajt, tojás, zöldségek, vagy akár zabpehely és rizs? Ilyesmiből már egész normális és laktató ételeket össze lehet hozni.
De ahogy már írták, a boltban nem muszáj csigát venni, lehet sajtot is zöldséggel, olajos magvat, ilyesmit... Lehet, hogy 2 perccel több, mint a pékség, de ennyi férjen bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!