14 éves lány vagyok 161 cm és 53 kg dagadt vagyok? , mert én úgy érzem pedig itthon mindennap legalább 30 percet sportolok és ugyan ennyit gyaloglok amig suliba megyek. Nem eszek sokat semmi nasit meg ilyeneket szinte soha nem eszem mit tegyek még?
meg ebben szülők együttműködését kell keresni.
bár 14 évesen ha támogatnak (mondjuk hoznak neked csirkét, sonkát) akkor már el lehet készíteni egy húsos ebédet, hogy több étkezésre legyen teljes értékű fehérje, meg lehet sütni reggel a tojást VAGY este már megfőzni..
croissant meg hasonlókat pedig elkerülni, mert lehet hogy most nem vagy dagadt, de ilyen omlós puha s.zarokkal nagyon könnyű a következő 40 évedben bármikor azzá válni.
majd ha táplálkozásról tanulsz (amit elkezdhetnél ma is) akkor meglátod, a lassú felszívódású szénhidrátok előnyösek (NEM fehér liszt, hanem a feldolgozatlan termékek- zab, rizs, ha liszt akkor teljes kiőrlésű..) mivel eltelítenek, magasabb tápértékűek. nagyon fontos a rendszeres hús fogyasztás, sok zöldség, és az olajos mag + gyümölcs fogyasztás. és nagy vonalakban ennyi, ezek után már csak apróságok vannak, pl. hogy mennyit eszel, mit edzel..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!