Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » A mai napi menüm kevés vagy sok?

A mai napi menüm kevés vagy sok?

Figyelt kérdés

Reggeli: fél dl sovány joghurt, natúr müzli, fél alma

Ebéd: 1 db töltött káposzta (semmi tejföl rá)

Nasi: 1 alma, 2 db háztartási keksz

Nem tudom mennyi a töltött káposzta kca-ja. Valahol 200 kcal írnak, valahol 550-et.

Vacsorára ehetek kiadósabbat? (8-kor vacsizok és általában 1-2 óráig fent vagyok éjszaka)

2013. nov. 8. 17:35
 1/8 anonim ***** válasza:

Nyilván mást írnak a töltött káposztára, hisz vannak aprók és hatalmasak is, hogy az összetételt s az arányokat ne említsük...

Szerintem roppant keveset ettél s persze, ehetsz rendesebben este, nem kell éjszaka éhezned, de bármennyit is eszel, az inkább fehérje és zöldség legyen (s ezen az sem változtat, hogy én most sütiztem, úgyhogy tudom, az ember nem mindig követi a bölcs elveket).

2013. nov. 8. 17:55
 2/8 A kérdező kommentje:

Ez csak a mai napom.

Tegnap szinte csak zöldséget ettem (egy kevés májjal).

Aki meg privátban írta, hogy rossz: hááát, tény,hogy a töltött káposzta nem a legegészségesebb kaja, de bio (otthon káposztából), otthon nevelt bio sertéshúsból és barna rizzsel azért annyira nem szemét kaja. Ha szét választom és azt írom, hogy ettem egy sertés szeletet párolt rizzsel és káposztával az már mindjárt jobban hangzik.

2013. nov. 8. 18:01
 3/8 anonim ***** válasza:
34%

Nagyon kevés, és nagyon rossz.

Attól még, hogy kevés sza.r kaját eszel az még hizlal. Joghuer, müzli, tejföl, keksz..

Még mindig: nem a zsír hizlal hanem a liszt és a tejtermék. Ennyit a sovány joghurtról, igazából.

Nagyon beteg leszel, tápanyaghiány és a rossz minőségű élelmiszer miatt, ami egyébként is gyulladásfokozó (gabona liszt-glutén, tejfehérje) :(

2013. nov. 8. 23:01
 4/8 anonim ***** válasza:

Írta, hogy nem tett rá tejfölt....

Amúgy a töltött káposzta volt az egész napban a legjobb, főleg, hogy házi húsból, teljesen jó ez.

De ha előző nap csak egy kis máj képviselte a fehérjét (no meg a zöldségek, de ahhoz nagyon sokat kell enni belőlük, hogy az igazán jelentős legyen), s ez nem kivételes eset, akkor nem ártana valami más fehérje is. Házi tyúktojás nincs? :)

2013. nov. 8. 23:32
 5/8 anonim ***** válasza:
49%

Elnéztem. Azon már gondolkodtunk, hogy a tejtermékek közül a tejföl az, aminek egy értelmesebb része zsír, így kevésbé rossz mint a joghurt.

A tejfogyasztásnak van egy romló trendje. Régen fogyasztottak eléggé bio, füves táplálású marháktól származó k2 vitamin tartalmú tejet, vajat és tejfölt (túrót, sajtot).

Ma tápos tehéntől (k2 nélkül) származó túrót és tejsavó proteint esznek (túrót is).

A különbség? A tej minősége, potenciális előnyei romlottak, viszont több káros tejfehérjét és kevesebb semleges/jó tejzsírt esznek. Na miért van több beteg mint nagyszüleink korában.. mert más minőségben esszük a tejet is mint ők.

2013. nov. 8. 23:37
 6/8 A kérdező kommentje:

Egy ideig bio tejet ittam (a közel kis faluból be tudom szerezni a bio élelmiszereket), de amikor ide kiírtam egy kérdésben mindenki lehurrogott, hogy azt ne, tele van zsírral meg milyen káros és inkább sovány joghurtot fogyasszak, ha már nagyon muszáj. Ezért tértem át a joghurtra. Mostmár tényleg nem tudom, hogy mi a jó!

Gabonafélékből csak a cukrozatlan, saját összeállítású müzlit fogyasztom.

Tojást meg eszek, de nem birok minden nap azt kajálni.

2013. nov. 9. 00:59
 7/8 anonim ***** válasza:

Mielott elkezdtel kaloriat szamlalni, azert ugye ennek utana neztel?

[link]

Mennyi a te napi kaloria igenyed, ha egesz nap nem csinalsz semmit csak fekszel. Ezzel a calculatorral kiszamolhatod. Minimum ennyit egyel meg, mert ha nem eszed meg, akkor koplalsz es ha koplalsz akkor csak kicseszel magaddal!

[link]

2013. nov. 9. 01:46
 8/8 anonim ***** válasza:

Hát, a zsírfóbia az emberek tudatos megbetegítésének fontos lépése. Mindig lesz aki lehurrogja a tejzsírt, így lettek kondicionálva.

Egyszerűen a józan paraszti észt használd: a tej és a saját házi müzlid sem logikus táplálék. Tejet semmilyen élőlény nem eszik felnőtt korában, gabonákat csak a mezőgazdaság megjelenése óta termelünk és fogyasztunk. Nem az a kérdés, hogy vajon ezek mennyire károsak (mert persze be lehet bizonyítani hogy nagyon, de lesz aki vitatni fogja, mindegy). Nem logikus ezeket enni, tehát inkább ne kockáztassunk, mert jól úgysem járhatunk ezekkel.

Ha igazuk van a paleósoknak, márpedig igen sok kutatáson alapszanak az érveik, nagyon komoly kutatásokon, ezeket meg is lehet figyelni, nem valami elvont butaságok.. akkor nagyon rosszul járunk bármilyen tej, gabonafogyasztással. Lehet, hogy a tápon felnevelt állat húsa, a vegyszeres-műtrágyás zöldség sem a legjobb.. de a müzlinél, joghurtnál is vannak ilyen problémák + eleve gabona és tej. A húsok és a zöldségek legalább alapból passzolnának az emésztőrendszerünk igényeihez.

2013. nov. 9. 07:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!