Milyen reggelit / Vacsorát egyek?
Sziasztok!
12 éves vagyok, és szeretnék leadni magamból :) Általában reggelire hétköznaponta 1 zsemle, vajjal és párizsival. Vacsora pedig gabonapehely / 100% húsos virsli /tehát nem az a mű genyó/.. Hétvégente pedig Reggelire általában virsli vagy gabonapehely vacsorára pedig ugyan ez szokott lenni.
Ebédre mindig más, csak arról nem én döntök. Általában vagy valami hús, vagy főzelék szokott lenni. Előre is köszönöm a válaszotokat Skacok! :) :)
próbáld mellőzni a kenyér, a tészta és a krumpli fogyasztását.
beszéld meg a szüleiddel, hogy valamivel legyen helyettesítve.
Pl ebédre rizs a köret a tészta helyett, vagy a reggeli zsömle helyett salátát eszel, vagy csak müzlit, de nem gabonapelyhet hanem normális müzlit:)
A mostani étrendedben a reggelire zsemle, és a vacsorára gabonapehely nem igazán jó, de 12 évesen még nem hiszem hogy ezen problémáznod kéne.
:) Azért leírtam.
Nem eszel kenyeret, gabonapelyhet, virslit se inkább.
Hús (persze, 100% húsos virsli..) zöldség, ha a súlyod rendben van akkor gyümölcs, olajos mag.
A hús jelent tojást, halat, belsőségeket is :) Ezeket tudjuk enni, minden mással.. igazából csak rosszul járunk. A zöldségbe beleférnek persze gyógynövények, ilyen-olyan tengeri algák, szóval alacsony keményítő tartalmú növények, fűszerek..
"1 zsemle, vajjal és párizsival."
Mellé ehetnél még valami zöldséget is (paradicsom, uborka).
Vacsorára rossz választás a gabonapehely! AZ ilyesmit hagyd reggelire (bár ha ilyen édes cucc, akkor az már eleve rossz...), vacsorára egyél inkább tojást akármilyen formában (csak ne bő olajon süsd ki!), zöldségeket, húsokat (főtt csirke, halak).
Virslit is úgy egyél, hogy legyen mellé valami zöldség.
Reggeli párizsis zsemle helyett főtt tojást és zöldséget tegyél a zsemlébe-ha van rá mód tk őrlésű vagy ilyen sokmagvas
gabonapehely helyett zöldséget, húst vagy halat egyél vacsorára
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!