Hány kcal-ra állítsam be a napi bevitelemet?
23 éves nő vagyok, 160cm és 75kg.
Eddig 1091-re volt állítva, de azt írtátok, az nagyon kevés. Mennyire állítsam be? A heti 1kg fogyáshoz 770kcal-t ír, de azt még én is tudom, hogy nagyon kevés :O
kalóriabázist használom.
illetve adtok ötleteket kajákra, hogy miket esztek?
én egész héten finomfőzeléket ettem ebédre, délelőtt puffasztott rizs csirkemellsonkával, délután meg reggelire 1-1 barackot, vacsira meg éppen mit, de benne voltam a keretben.
Köszi
ki a jó büdös siten mondta, hogy többet akarok fogyni mint 1hét/1k??? ha nézel, kurv.ára láthatnád, hogy pont azt írtam, hogy az a kcal nekem KEVÉÉÉS!!!!
érdekes, mindenki a kalóriaszámolásra van ráállva, de a KÉRDÉSEMRE választ még nem kaptam!!!!
"Eddig 1091-re volt állítva, de azt írtátok, az nagyon kevés"
Ne hagyatkozz kalkulátorokra, saját tapasztalatból indulj ki! Egyél egy hétig minden nap x kcal-t, mérd meg magad hét elején és hét végén, ha nem fogytál túl sokat, akkor maradj annyin, ha híztál, akkor csökkentsd! 20%-os deficit (mondjuk ha 2000 kcalon tartod a súlyod, akkor 1600) alá ne menj, sportolással kompenzálj, hogy többet ehess. Nem tudom mit volt mindenki kiakadva a baracktól, a mérsékeltebb kalóriájú gyümölcsök közé tartozik. A gyümölcsöktől egyébként is mindenki be van tojva, mert a sok pszeudointellektuális azt hiszi, hogy egy barack olyan, mint egy kanál cukor, mikor a barackban nem csak fruktóz van, hanem más cukrok is (glükóz, szukróz, stb.). A barackban kevesebb fruktóz van, mint mondjuk a csemegekukoricában. A fruktóz miatt amúgy sem kell aggódnod, kivéve ha cukrozott üdítőitalokat meg egyéb agyoncukrozott xarságokat fogyasztasz. A liszttől sem kell félned, főleg ha mérsékelten fogyasztod. A fehérje, zsír, rostanyagbeviteled, stb. stimmeljen és ne edd mindennap ugyanazt, hanem váltogasd a zöldségeket és gyümölcsöket, hogy a vitaminok, stb. is rendben legyenek.
Amúgy azt is csinálhatod, hogy úgy eszel egy hétig, mint most, csak kimérsz mindent és utána átlagolsz, így megkapod a napi kalóriaszükségleted. Ha hirtelen elkezdenél most többet enni, van rá esély hogy akár kilók is feljöhetnek rád víz formájában. Ez főleg akkor fordulhat elő, ha már régebb óta fogyózol.
"És mozogsz a szar étrended mellé? Mert ha nem akkor felkötheted agad a heti 1kilós céloddal barátocskám!"
Azt elfelejtettem írni, hogy erősítő- és kardióedzésre van szükséged a diéta mellé, ha a végén nem akarsz úgy kinézni, mint egy csontkollekció egy kis zsírral.
Nekem 1065-öt adott meg ahhoz, hogy fél kilót fogyjak egy hét alatt...
Ezt nem tudom tartani, mert nagyon kevés.
Én normálisan, mindent eszem (igen, főzeléket is néha, gyümölcsöt ÁLLANDÓAN, és csokit meg sütit is, ha úgy adódik), de a mennyiségre, a mértékre nagyon figyelek.
Olyan 1100-1200 kalória körül igyekszem maradni, 1300-ig előfordul túllépés.
Emellett hetente kb. három alkalommal 1-1 órát úszom.
Egyelőre a súlyomból lement összesen 15 kiló (63-->48), majd ahogy elkezdtem úszni, felment 50-51-re, és most éppen így stagnál. :(
(De a centik nem változtak a 48 kilós "korszakom" óta.)
egy hete csinálom még csak ezt a számolósdit.
13-14 és 15 nagyon köszönöm a két normális választ.
Férjem amúgy teljesen kiakadt, hogy milyen sz-arságokat írtak itt össze...
és igen, mozgok, csak épp nem ez volt a kérdés!
utolsó 3 választ köszönöm!
amúgy meg felkötheted magad 56%-os, mielőtt idejössz kritizálni, ajánlom, tanulj meg értőn olvasni!!
" heti 1kg fogyáshoz 770kcal-t ír, de azt még én is tudom, hogy nagyon kevés :O "
megmutatod, hol írtam, hogy heti 1kg-t akarok fogyni?? barátocskám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!