Fogyokúra koplalással, úgy hogy ne jöjjön vissza lehetséges?
Úgy koplalj ahogy én.
Felejtsd el a müzliszeletet, a müzliket, gabonapelyheket és társaikat. Üres kalóriák. Ne egyél semmi liszttel készült ételt, se krumplit, se kukoricát, se hüvelyeseket.
Étkezz tápanyag dúsan, sok zöldséggel, és sovány hússal, igen kell a hús, sőt a tojás és a hal is. Mert akkor maradnak meg az izmaid. Így nem csak vékony leszel, de feszes és formás is. Ha nem eszel fehérje forrást akkor is lehetsz vékony, de löttyedt és fonnyadt, mert nem lesznek izmok a bőr alatt.
5-ször egyél. Reggelire 1-2 főtt tojást zöldségekkel, tízóraira gyümölcs, ebédre hús zöldséggel, uzsonnára rágj el egy répát, vacsorára pedig megint valami fehérje forrás kellene.
Ha csak napi 2szer eszel, akkor azt fogja hinni a szervezeted hogy éhezel.
normális egészséges fogyókúra után is visszatud jönni a súly.. ugyanis sokan nem értik meg, hogy hiába fogynak le, ha ugyanúgy kezdenek el enni, ahogy a fogyókúra előtt, akkor visszahíznak. a koplalásnál ez azért rosszabb, mert valaki nem bírja sokáig,aztán hirtelen sokat eszik és még több jön vissza,mint ami lement.
nekem nem jött vissza koplalás után, mert én bírtam az éhezést :D, de egy idő után viszont megállt a fogyás! valószínűleg lelassult teljesen az anyagcserém.
nekem az életmód váltás jött be, mivel meg is kell tartani a súlyt :) ez abból állt, hogy kcal-t számoltam, napi 1000-1200 kcalt ettem. főleg zöldséget ettem, szóval gyakori volt, hogy a napi kcalt el se értem, mégse éheztem.
hozzáteszem, hogy vannak akiknek az 1000 kcal már koplalás, de én elég kicsi vagyok, szóval, nekem azt hiszem, ez pont jó :D
#4: Az való igaz, hogy koplalás esetén zsírból is fogysz, pont arra van a zsírtartalék, ha feléljük, ha nincs bevitel... Viszont az izom energiaigényes, annak a lebontásában is van logika, Te pedig gyakortlatilag nem viszel be fehérjét. Fehérje pedig kell a testnek, úgyhogy nem sok lehetőség van, izmot kell bontani.
Ha már koplalsz, koncentrálj az esszenciális tápanyagokra s azok minimálisan szükséges értékeire. (Bár pár napig tökmindegy, de pár nappal nem is fogy az ember számottevő mértékben.) Ha valamilyen fura oknál fogva nekem kéne koplalnom hosszabb távon, akkor meghagynám a zöldségeket (nagyon, nagyon sokat eszem, anélkül ki se jönne a minimális fehérjemennyiség), a tojást, némi olajos magvat (a húst is meghagynám, de azt nem szoktam enni), s elhagynám a zsírbevitelem legnagyobb részét. A gyümölccsel nem foglalkoznék, abból mindig keveset eszem (kivéve, ha dinnye van itthon). Így az energiabevitelem durván lecsökkenne, de az értékesebb tápanyagok megmaradnának, az energiaként szolgáló rész csonkulna erősen. Szerencsére kevés kalóriában is elég jól be lehet vinni a szükséges tápanyagokat (magát a kellő mennyiségű energiát kivéve, de arra vannak a tartalékaink).
16:53 na ja. bizonyára a világ összes esetét tudod :D és a világ is körülötted forog.
3 éve fogytam le 30 kg-t és egy deka se jött vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!