Kitaláltam egy fizikai-kémián alapuló fogyásmódszert, szerintetek beválhat?
Mármint nyilván tisztában vagyok vele, hogy nemcsak én találtam ezt ki, hanem egy létező dologról van szó, de arra gondolok, hogy pusztán fizikai-kémiai és biokémiai tanulmányok alapján kigondoltam én is egy módszert, csak nem tudom, vajon mennyire lehet ez hatékony.
Ugye termodinamika 1. főtétele gyakorlatilag kimondja az energiamegmaradás elvét. Vagyis ha kevesebb kalóriát viszek be, mint amennyit sportolással elégetek, akkor fogyok. Ezzel annyi lehet a probléma, hogy az ízületekre káros lehet, és a szervezet sem biztos, hogy megkapja azokat a tápanyagokat, amelyekre szükség van. Ebből a logikából kiindulva én erre a fogyókúrára gondoltam:
1. fázis - instant fogyás. Cél: leadni a legdurvább fölösleget viszonylag hamar. Egy hétig káposztaleves kúra, miközben rendszeresen szedek ízületvédőt, multivitamint, kalciumot és jó minőségű tejsavófehérjét. Emellett legalább napi 3-4 km futás, fekvőtámasz, felülés, stb (2 óra hosszat), majd egy nagy alvás a regenerálás miatt.
2. fázis - lassú fázis. Cél: szép fokozatosan az instant diéta alatt elért sikereket szinten tartani és továbbfejleszteni. Itt már rendes kajákat ennék (mellőzve a hizlaló kajákat), és sportolnék. Plusz vitaminok, fehérje.
Aki végig olvasta, annak nagyon szépen köszönöm előre is. Már csak a kérdés maradt: szerintetek ez beválhat, jó ötlet lehet?
Ha jól látom még senki nem említette, de a fekvőtámasz, felülés nem fogyókúrás edzéshez tartozik. Ezek nem zsírégető, hanem alapvetően izomépítő, izomformáló edzéstípusok, arról nem beszélve hogy 2 óráig csinálni szerintem marhaság. Az "álmoskönyvek" szerint először le kell adni a fölös kilókat (zsírt), majd ezután kell nekikezdeni az izomépítésnek.
A fogyás alapvetően kardio edzést jelent, tehát kocogás, (szoba)bicikli, gimnasztika - mindez izzadásig és azon túl. Erre napi 1 óra elég.
Ha elérted az ideális testsúlyt, csak akkor érdemes nekikezdeni az izmok építésének, formálásának.
Nem kardió edzés, csak aerob.
Először szokott tömegnövelés lenni, utána szálkásítás.
#12: ja, igazad van. Néha kicsit pongyolán összemosom a két edzéstípust (kardio/aerob). Az izomfejlesztésre írt kiegészítésed is helyénvaló: először tömegnövelés utána szálkásítás.
(#11-es)
"Ezek nem zsírégető, hanem alapvetően izomépítő, izomformáló edzéstípusok"
Szóval ezekért már megéri leizzadni.
Semmi gond:)
De mindegy, a lényeg, hogy ne akarjon már biokémiai pionír tudósnak tűnni a kérdező, ez ennél jóval bonyolultabb, mint (kalória be)-(elhasznált kalória)=fogyás/hízás.
Főleg úgy, hogy először káposztaleveses éhdiétát akarna ötvözni valamivel. Ez a két módszer nálam egy lapon van említve az agyatlansággal.
És lehet, hogy tanultad a termodinamika első főtételét, hallelujja, de még nagyon messze vagy attól, hogy elérd azon rengeteg okosembernek a szintjét, akik a táplálkozástudományt, élettant, sporttant stb. egyebeket eddig kialakították. Attól pedig, hogy túlnődd őket és továbbgondold, "fejleszd" ezeket a dolgokat, még messzebb.
Egyébként a nyugati dietetika.. mégis úgy működik, hogy egy képlet alapján közelítik egy ember termodinamikai energiaszükségletét, és ezt bizonyos elveket követve.. bizonyos arányú makrotápanyagokból elfogyasztásra ajánlják. Úgyhogy az alapelv a populáris nézetekkel összecseng, úgymond nem lőttél mellé.
Más kérdés, hogy még mindig nem TD modell az emberi test, és hogy kissé el van tolódva a makronutriens arányok ajánlása.. meg úgy egyáltalán, a táplálkozási ajánlások, úgy értem minőségileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!