Ezt jól csinálom? (kalória számlálás)
Ebéd: bármi ami van.
Hát.. Achillesznek alighanem igaza van.
Meg aztán te még mindig szinte betegesen keveset eszel ha 800-1000 kcal körül eszel. Ráadásul ebben te is azt írod, hogy sokszor sok a ch (JEGYEZZÜK MEG, hogy valószínűleg még az is sok lenne amire nem írja hogy túl sok..).
Most akkor eszel egy csomó szénhidrátot, de hogy hasznos tápanyagokból mennyit eszel ez nem derül ki abból hogy 800-1000 kcal. Csak az hogy sok a szénhidrát, ez meg koránt sem hasznos.
Ebből az következik, hogy nem, nem csinálod jól. Nézd meg a vacsid, tojás, paprika ezek alacsony szénhidrát tartalmú de magas tápanyag tartalmú (fehérje, zsír, ásványi anyagok, vitaminok, nyomelemek és mindezek fel is tudnak szívódni!) ételek. Hát ha ilyet ennél 1000 kalóriát, az nyilván nem lenne túl sok szénhidrát. Ilyeneket egyél! Egy szelet paprika az nagyon kevés, szinte semmi. 2-3 paprika, paradicsom, uborka, retek, hagyma így már alakulna!
Fehérje rengeteg ételben van, legfeljebb kisebb mennyiségben, de azért számottevőek lehetnek összeadódva.
Az nem baj, ha a fehérje kevesebb, mint a kalóriabeviteled fele, az igazából teljesen normális, nem kell töméntelen fehérjét enni. Még ha ez azzal is jár, hogy sok lesz a zsír. Nem baj az, a zsír jó energia és laktat is, a fő, hogy vidd be a szükséges tápanyagokat, azonfelül több megoldás van az egészséges étkezésre. Kinél a szénhidrát a több (persze nagyon nem mindegy, hogy milyen), kinél a zsír.
En is hasznalom a kaloriabazist. es az en diagrammom altalaban kb. igy nez ki: 50-55% zsir (60-70 gram), 25-30% koruli feherje (80-90 gram), a tobbi 20-25% szenhidrat (60-90 gram kozott)
Ez 1300-1500 kilokaloriaban oszlik meg, attol fuggoen, hogy mennyit sportoltam aznap. Amugy 1300 a keretem. Ha pl. valamit nagyon nem tudok megallni akkor gyorsan nyomok 30 fekvotamaszt s maris belefer :)
A zsirokra nem igazan figyelek, amit megeszek az a hussal (csirke, kolbasz, sonka) es tojassal jon. Emellett rengeteg halat kajalok, az eleg tiszta feherje.
A szenhidtat nagy resze zoldsegekbol jon (nagyon csipazom a paradicsomot es uborkat) illetve keves gyumolcsbol alma, narancs, grapefruit es neha egy kis dinnye) Hebe-noba muzlizek mert nagyon szeretem az izet :D
Kenyeret, tesztat, krumplit, rizset teljesen elhagytam ugy 2 honapja.
Eleg lassan haladok, viszont nem ehezek.
Nem csinálod Jól!
Elmondom neked ez egy baromság amit csinálsz....
Semmi értelme mivel lehet ,hogy lefogysz de így max az izmod tömege fog lejönni és nem a zsírod és ,ha kicsit is okos vagy akkor rájössz ,hogy az izomnak alapből több a tömege.
2.Azért is hülyeség mert lefogysz , de utánna erőd sem lesz , hogy fogsz dolgozni vagy hasonlók ? most lehet ,hogy birod mert nem kell csinálni semmit ,de utánna ,ha elkezdesz enni mert kell az energia akkor m i lesz?
Ha meg már ennyit eszel akkor inkább fehérjében gazdag minimális zsíros ételeket egyél !
A zsírok is kellenek mert abban oldodik csak a vitamin legtöbbje!
3.Egyél sok zöldséget és húst ne éheztesd magad mert nem hiszem el ,hogy nem vagy az...
én is így fogytam le meg volt napi 1500-2000kcal ,de nem szénhidrátban gazdag étel ,hanem sok zöldség és fehérje...
a zöldségben lévő szénhidárt teljesen más mint mondjuk a kenyérben és abba van rost ami segíti az emésztést + lebontja a lassan lebomló anyagokat és égeti a zsírt ... na szóval szerintem baromság amit csinálsz ,de hát te tudod mit csinálsz ,de ez így nem lesz jó ,ha megkérdezel 1 orvost ő is megmondja neked:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!