Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogyan kell kalóriát számlálni?

Sandra989 kérdése:

Hogyan kell kalóriát számlálni?

Figyelt kérdés
Hogyan számítsam ki,hogy mennyi kalóriát fogyasztottam el és mennyit adtam le?Pl.ma megettem egy sajtos kiflit,egy csomag mazsolát,zöldséglevest és fehárt rizset,ez mennyi kalória?

2013. máj. 2. 14:28
 1/8 anonim ***** válasza:

www.kaloriabazis.hu

Beregisztrálsz és csak beírod miket ettél.

2013. máj. 2. 14:35
 2/8 anonim ***** válasza:
35%

Nyilván összematekozod az egyes összetevők kalóriamennyiségét.

A leadásodat nem tudod kiszámolni, csak betippelheted (ennyit ér az egész elmélet/mítosz).

2013. máj. 2. 15:15
 3/8 anonim ***** válasza:
Minden élelmiszernek van kalóriatartalma amit megtalálsz ha beütöd,hogy "kalóriatáblázat" a keresőbe. Általában 100g-ra van kivetitve. Amit megeszel le kell mérned és igy kitudod számolni a kalóriatartalmát. Nagy segitség amit irtak előttem a kaloriabazis.hu oldal, ahol tudod vezetni, betudod állitani a célod (mennyit szeretnél leadni és mennyi idő alatt).
2013. máj. 2. 15:49
 4/8 anonim ***** válasza:
TaplalkozasHarcmuves szerinted a kalóriaszámlálással való fogyás mítosz??
2013. máj. 2. 15:58
 5/8 anonim ***** válasza:
20%

Szerintem a kalóriaelmélet egy túlerőltetett divat, amihez nagyon kevés embernek van elég kitartása, és még kevesebb embernek éri meg valójában ennyit tökölni a kajálással.

Komoly ember aki szimplán az egészségére törekszik, mellette éli az életét azt számolgatja hogy pontosan mennyit eszik.. ez kizárólag sportként működik, ha valaki ilyen 'életmódot' választ mert ez neki valamiért jó. Gyakorikérdések fogyókúra rovatában ez értelmetlen téma, csak az anorex kis tiniribiket termeli ki az ilyen minőség helyett mennyiségben való gondolkodás.

Szerintem, tapasztalataim szerint.

2013. máj. 2. 16:01
 6/8 anonim ***** válasza:

#4: Bár nem engem kérdeztél...

1. Nem mindenkinek működik úgy a teste, hogy a deficittől fogy, a többlettől hízik. Persze extrém mértékben az szokott történni, de sokan hiába dupláznak vagy feleznek, még ez sem okoz különösebb változást.

2. A kalóriafelhasználásunkról csak nagyon halvány fogalmunk lehet. Azt nagyjából tudni, hogy mennyit vittünk be, érdekes lehet, én is kiszámoltam már párszor a napom (nyilván pontosan nem tudom, de azért jó közelítéssel igen), de azt nem tudom, hogy felhasználni mennyit szoktam, plusz/mínusz 500 sem, de ez sosem érdekelt.

3. A minőség sokkal többet számít, mint a puszta mennyiség, ha fogyni akar az ember, pontosabban embere válogatja, nálam számít. Kevés kalóriát úgyse tudnék enni, hiszen akkor éhes lennék és azt nyilván nem fogom hagyni.

4. Osztom TaplalkozasHarcmuves álláspontját, nem egészséges dolog egy ifjoncnak számolgatással ölni magát (idősebbnek se, de a kicsik még olyan kis befolyásolhatóak néha, meg túlreagálók... még lehetnek remek emberek, de csinálnak hülyeségeket. úgyhogy jobb, ha kiegyensúlyozottabban élnek). A friss kérdés az eperről... Nem mindegy, hány kalória? Kevés és amúgyis gyümölcs, így nagyon tragikus lenne élni nekem, persze mások attól őrülnének meg, hogy logolják a járművük fogyasztását :D Ráadásul én szeretem a pontosságot, az pedig a kalóriaszámlálásnál nincs. Az oké, hogy nem ehetnék kifőzdében és pékségből (így sem eszem), de ha közönséges konyhai mérleg pontossággal le is mérem a súlyát mondjuk az almának, csutka nélkül, akkor sem tudhatom, ennek a fajtának ebben az érettségben mi a kalóriaértéke. Jó, itt azért megteszi a közelítés :P De egy ételről meg nem mondom, hogy most 1 vagy 3 deka olaj van benne, pedig az már különbség.

Szerintem túl macerás módszer, miközben ha valaki olyan is, hogy kevesebbet éve fogy, akkor egyen kevesebbet, de minek számolni?

De nem vagyunk egyformák s nem is tartom feltétlenül rossznak a számolást, de bizonyosan rontja egyesek életminőségét, miközben olyan óriási értelme nincs. Mondom, ez emberfüggő, valakinek bejöhet és rutinosan számolhat anélkül, hogy kalóriaszámot látna minden édes cseresznyeszemben, de általánosságban nem hiszem, hogy ez ajánlható valakinek. Főleg azoknak nem, akik akkor is betartják, ha éhesek, koplalnak, ha túlesznek, ilyesmik. Persze ez nem a módszer hibája, ahogy az alkoholizmus sem az alkoholé... De azért összefügg.

2013. máj. 2. 16:46
 7/8 anonim ***** válasza:

A kalóriaszámlálást sem kell ám úgy elképzelni, hogy szemét kajákból összerakva 1200kcalt számolsz ki, grammra pontosan.

Én egy hónapja kezdtem, kalóriabázist használom - megjegyzem napi húsz perc -, de a minőségre is ügyelek: csirke, zöldség, gyümölcs, túró, tojás, tk. kenyér. És így mozgás nélkül fogytam 3.5kg-t.

Most kezdtem el rendszeresen mozogni, nyilván az majd dob még rajta. És egy idő után az ember már fejből tudja kb. mi mennyi, hogy ossza el stb. :) Meg lehet szokni, és kiválóan tartható, eddig mindig csak 1, max 2 hétig bírtam az életmódváltással való próbálkozást, most 1 hónapja tartom is és imádom. Néha becsúszik csoki, süti, sőt az egy hónap alatt egy kis chipset is ettem, mert megkívántam, de ezektől eltekintve nekem eddig ez vált be a legjobban. A paleo-tól én szerintem megőrülnék pl. :D

2013. máj. 2. 19:12
 8/8 anonim ***** válasza:

Jó minőségű élelmiszereknél meg már tényleg fölöslegessé válik a számolás.

Ha túllendülünk azon, hogy egy francos káposztától senki sem fog elhízni.. akkor rájövünk, hogy a normális ételeket csak meg kell enni, és kész.(nincs elhízás)

Persze jönni fognak a kérdések, hogy 2 és fél szelet pizza hány kalória, egy müzli és 3 falás csokitorta hány kalória.. de talán kinövik, ezek nevetséges kérdések.

2013. máj. 2. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!