Túl sok kalóriát égetek?
A véleményeteket szeretném kikérni, szerintetek egészségesnek mondható-e még az intenzív fogyókúrám?
bevitel: naponta 700 kalória körül van, az hetente 4900
égetés: naponta 5x járok konditerembe, illetve 3x karateedzésem van, a maradék 2 hétköznap focizni járok, bár oda csak hobbi szinten, illetve hétvégente néha-néha túrázni barátnőmmel, vagy barátokkal.. (utóbbi kettőt nem számolom)
minden edzőtermi foglalkozáson 400 kalóriát égetek el, egy padon fel van tüntetve az éppen elégetett mennyiség, tudatosan ennyit, ezt követi, vagy megelőzi egy másfél órás szálkásító edzés, erre 700 kalóriát számolta foglalkozásonként. A karate intenzív másfél órás foglalkozás, 1000 kalória/ alkalom. Ezekkel számolva a heti leadásom 8500 kalória/hét + 1900 klóriát a szervezetem alapból eléget naponta, arra, hogy létezik ugye.. (egy fitness edző segített ezen szám kiderítésében)
Finomításokkal, ill. kerekítésekkel hetente 5-6000 kalóriát viszek be maximum, de ez már nagyon a plafon, ellenben 21.000 kalória minimum..
A napi fehérjeszükségletről, illetve a vitaminokról táplálékkiegészítőkön keresztül gondoskodom, de igyekszem a húst, és a gyümölcsöket/zöldségeket természetesen bent tartani az étrendemben.
19 éves fiú vagyok, és a fent említett értékekre az interneten találtam, nem tudom, mennyire hitelesek, nekem személy szerint meggyőzőnek tűntek.
Kérdés tehát, hogy a heti közel 15-16ezer elégetett kalóriaveszélyesen sok, vagy még belefér?
(ez ugye heti 2 leadott kilót foglal magába, ha a szabványos 7000kcal) A válaszokat előre is köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!