Vízfogyasztás sportolás közben?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 3 hete váltottam életmódot, rendszeresen szobabicózom. Viszont nem tudom, hogy jól csinálom-e a vízfogyasztást. Mozgás közben muszály innom, és úgy tudom, hogy ez nem is gáz. Viszont 1 óra aerobic vagy szobabicózás alatt, illetve közvetlen utána általában megiszok 0,7 l citromos vizet. Igazi citrommal, nem citromlével, és semmi mást nem teszek bele. De ez így nem sok? Mert az egyik ismerősöm azt mondta, hogy így felesleges csinálnom, ha ennyit szlapálok. De én meg úgy tudom, hogy a vizet pótolni kell közben is, apró kortyokkal, a végén meg lehet inni cukormenteset. Na akkor most ez hogy is van? Ihatok, vagy sem?2013. jún. 10. 12:44
1/7 anonim válasza:
Nem értem az ismerősödet. Mennyi citromot facsarsz a vízbe? Gondolom, egyet. Annak az energiatartalma szinte elhanyagolható. Az viszont fura, hogy 1 óra mozgást nem bírsz ki folyadék nélkül. De ha jólesik, és nem zavar a mozgásban, igyál nyugodtan.
2/7 A kérdező kommentje:
Fél citromot csavarok bele. Jobban bírom, ha iszok közbe. Tovább kitartok, vagy nem tudom. :-)
2013. jún. 10. 12:59
3/7 anonim válasza:
az ismerősöd hülyeségeket beszél.
a viztől nem hizol, akkor se ha raksz bele citromot.
ha neked jólesik, igyad.
én személy szerint nem birok inni torna közben, mert utána lötyög a hasamban, és zavar, de ha téged nem, akkor nyugodtan.
4/7 anonim válasza:
Biztos vagyok benne, hogy a víz nem lehet gond. Amúgy megértelek, én az első 5 perc után iszom és utána is folyamatosan, simán meg tudok inni vagy 8 decit félóra alatt, pedig más körülmények között nem (még melegben túrázva sem, akkor sokszor, de kortyokat iszom) :D Én személy szerint túlmelegszem a fizikai aktivitástól (ezért nem tudok túrázni nyáron, csak a másik 3 évszakban s dzseki is csak a hidegebb téli napokon kell, ha gyaloglom), vízivás nélkül pár perc után abbahagynám. Ez ilyen :)
5/7 anonim válasza:
Nyugodtan igyál. A 3. problémájára meg az a megoldás hogy víznél kicsit sűrűbb folyadékot kell fogyasztani, mert az jobban felszívódik. Izotóniás italnak hívják házilag is lehet készíteni. Egy órás vagy annál hosszabb mozgás alatt már ajánlott inni mindenkinek, persze nem litereket.
6/7 anonim válasza:
Én edzés közben másfél liter vizet iszok meg...
Ismerősödnek üzenem, hogy egy idióta, nem azért mert tudatlan, hanem azért, mert olyan kérdésben ad tanácsot, amihez nem ért.
Amúgy meg: muszáJ.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Megnyugodtam! Mostmár aggályok nélkül vedelek majd! :-D
2013. jún. 10. 14:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!