Odafigyelek az étkezésre, számolom a kalóriákat, mozgok, mégsem fogyok! Miért?
Csak pár kérdés, észrevétel:
-biztos, hogy jól be van állítva?
-a folyadékot is beleszámítod a napi kalóriabeviteledbe?
-jól határoztad meg a szükséges kalóriamennyiséget?
-ne hagyatkozz teljesen a kaloriabazisra, rengeteg étel adata el van írva, ezért mindig ellenőrizd a csomagolást is!
-tényleg: rendelkezel grammpontos mérleggel vagy csak szemre mérsz (esetleg a kaloriabazis által megadott mennyiségekkel - pl. egy tányér, egy szelet - számolsz?)
-> ha igen, az nagyon nem jó.
Nincs rendesen beállítva a pajzsmirigyed,ez szinte biztos.
Endokrinológust keress fel, mert így nem fog menni.
Amúgy mi a helyzet a mozgással? Leírtad, mit eszel és hogyan, de sportolsz e valamit?
2. Igen, igyekszem mozogni (kivéve az utóbbi hetet, mert tüdőgyulladásom volt): ez nálam a biciklizés. Futni nem bírok a szívem miatt. De ha elindulok bicajozni, a min. 1 óra megvan, és hamarosan kezdem újra.
Tiszta szerencsétlen vagyok amúgy:( Más eszi a fehér kenyeret, a káposztás tésztát, rántott húst, a mozgás annyi, hogy néha sétál, mégsem hízik. Én meg még egy pm. alul működést meg egy szívritmus zavart is összeszedek, h még nehezebb legyen.
Ki érdekelnek már megint a kalóriák.. utolsó szempont hogy hány kalóriát eszel..!
Húst eszel és zöldségeket? Glutén (odab.asz a pajzsmirigyednek ám!) Tejtermékek?
Ilyenek miatt nem fogysz.
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos, muszáj számolni a kalóriákat, mert így láttam meg, hogy régen a "csak csipegettem", "csak egy kis hús volt" stb. mennyi kalória volt. Ha nem vezetem, én magam sem hiszem el, hogy ennyi és mégsem fogyok.
Első héten 1200 volt, de kevésnek találtam, így lett 1500. Kenyér semmi az elején, most néha teljes kiőrlésű reggelire. Hús: csirkemell, csirkemell sonka, zöldség: paprika, uborka, paradicsom, saláta.
"Kenyér semmi az elején, most néha teljes kiőrlésű reggelire. "
Az tök jó lesz a pajzsmirigyednek.
"csak egy kis hús volt"
Rémes. Ha stabilizálódik a TSH szinted, akkor ehetsz majd húst jóllakásig. Meg zsírt, alacsony keményítős zöldségeket. Addig amíg ez nem jön el, addig az 1200 - 1500 kcal sem biztos hogy segíteni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!