Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Aerob előtt szénhidrát?

Aerob előtt szénhidrát?

Figyelt kérdés
Ha aerob edzés (kocogás, biciklizés, elliptikus trénerezés) előtt szénhidrátot fogyasztok 1-2 órával, az hátrányosabb hatással lesz a zsírégetésre? Szálkásítok, másfél óra súlyzós edzést végzek, utána 40 perc aerob. Azért vetül fel bennem ez a kérdés, mert valahol azt olvastam, hogy célszerű futás előtt 3 órával hanyagolni a szénhidrátot a hatékonyabb zsírégetés miatt.
2013. máj. 11. 19:27
 1/7 szami6 válasza:

Szerintem semmi probléma nincsen.

A szénhidrát is fontos.De azért kerülendő edzés előtt az étel.

2013. máj. 11. 21:44
 2/7 anonim ***** válasza:

A 3 óra az már jó.

Az aerobnak/kardiónak pont az lenne az értelme, hogy az energiát a zsírból fedezze a szervezetünk, de ha épp szénhidrát kering a véredben, akkor először ahhoz fog nyúlni.

2013. máj. 11. 22:00
 3/7 anonim ***** válasza:
Igen, utolsónak van igaza. Ha zsírégetés a cél, akkor aerob előtt nem kell ch.
2013. máj. 12. 10:43
 4/7 A kérdező kommentje:
Één is nagyjából így gondoltam, de ha kajálok, fél óra múlva lenyomok másfél óra súlyzózást és utána nyomom az aerobot, akkor a szénhidrátot már elhaszáltam a súlyzózás alatt nem?
2013. máj. 12. 15:45
 5/7 anonim ***** válasza:
Szilárd kaja után kellene várni 1-1.5 órát mielőtt edzenél. És ha jól tudom amúgy nem jó így egymás után berakni súlyzózás aztán aerob. Tedd fel a kérdésed a sport/mozgás témában. Van egy Montez, ő mindenre tuti választ ad.
2013. máj. 12. 19:06
 6/7 A kérdező kommentje:
Súlyzózás + aerob az jó, ha szálkásítás a cél. Az aerob utáni súlyzózás az, aminek semmi értelme.
2013. máj. 13. 10:00
 7/7 A kérdező kommentje:
Amúgy köszi a válaszokat, majd beírok a sport témakörbe is.
2013. máj. 13. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!