Kezd nehéz lenni a fogyókúra. Adnátok pár tippet?
Emeld meg 1500kcal-ra. (hús, hal, tojás és túróból származzon)
Utána zöld tea, hátha begyorsul az anyagcseréd.
Neked is azt mondom, mint a tegnapi lánynak: túl keveset eszel!
A fogyókúra nem abból áll, hogy csökkentem, csökkentem... míg éhen nem halok.
Ha túl kevés kalóriát visz be az ember, akkor pont ellenkező hatást ér el vele, mint szeretne.
Egy bizonyos érték alatt a szervezet átáll takaréküzemmódba, a súly stagnál vagy csak minimálisan változik, mert a tested ragaszkodik minden egyes zsírsejthez "attól tartva", hogy egyszer teljesen elfogy a kajautánpótlás.
Éppen ezért a BMR-nél (=alapanyagcsere igénynél) jóval kevesebbet TILOS bevinni, ha eredményt is szeretnél.
A te esetedben a BMR: ~1500 kcal.
Ennyit akkor is eléget a szervezeted, ha egész nap csak fekszel.
Pihenőnapon is be kellene vinned minimum 1200 kalóriát.
Edzésnapokon pedig 1500-1600 körül is mehetne.
Amíg feltöltődik a szervezeted bizonyára tapasztalnál 1-2 kilónyi "hízást" (ami valójában nem igazi hízás), majd fix, hogy beindulna a fogyás.
(Még én (158/50) se eszek ennyire keveset, mint te, mégis fogyok. Pihenőnapon 1290 körül szoktam, ha kocogok, akkor 1400-1500-t. Persze ezen a súlyon a fogyás már lényegesen kevesebb, heti negyedkiló.)
Kezd a napod 3 pohár víz ivásával. Garantáltan beindul az anyagcseréd.
A kalória beviteled legalább 1200 kalória legyen fehérjékből, zöldségekből, salátákból.
jóisten, nehogy 3 pohár vízzel indítsd már a napod!!! ez a legnagyobb baromság, amit valaha hallottam!
Egy finom, tápanyagban dús reggelivel indítsd a napod! közvetlenül étkezés után csak pár korty vizet igyál, hagy a gyomrodat emészteni, majd később 10-20 perc múlva ihatsz többet.
tarthatsz egy salaktalanító kúrát, ha akarsz, ha úgy érzed, hogy szükséged van rá. gyógyteát kell inni, napi 1x este. az egyik a kutyabengekéreg (borzalmas íze van), a másik a mezei zsúrló (teljesen iható íze van). azért jó a salaktalanító kúra, mert a beledet egy kicsit kitisztítja, lehet azért van lelassulva a szervezeted, mert fel van halmozódva valami olyasmi, amit ki kéne onnan tisztítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!