Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Nem értem. Most jó, ha keveseb...

Nem értem. Most jó, ha kevesebbet eszem, vagy nem? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Találtam egy oldalt,ahol azt írja,hogy gy égessünk el zsírt,hogy napi 500 kcal-al kevesebbet együnk és annyit mozogjunk,hogy elégessünk 500 kcal-t. Ez azt jelenti,hogy -1000 kcal egy nap. Utána írja,hogy ne csináljuk azt,hogy kevesebbet eszünk,és nem mozgunk mellette,mert akkor bekapcsoljuk a szervezet tulélő mechanizmusát,és csökken az anyagcsere. De ha az első állítás szerint járunk el,és -1000 kcal egy nap,akkor nem kapcsolódik be ez a tulélő,raktározó mechanizmus?
2013. jan. 16. 17:39
 1/4 A kérdező kommentje:
2013. jan. 16. 17:42
 2/4 anonim ***** válasza:
Összesen kell mínusz 500 kcal, lehet az csak a táplálkozás miatt vagy úgy is, hogy -250 az étrenddel és -250 a sporttal. Nyilván a második verzió jobb.
2013. jan. 16. 18:10
 3/4 A kérdező kommentje:

Először ezt írja:

A testedben elraktározott 1 kg zsír leadásához annyi mozgást kell végezned, ami 9000 kalóriát éget el. Ha naponta 500 kalóriával kevesebbet eszel és 500 kalóriát égető mozgást végzel, akkor 9 nap alatt tudsz eltüntetni 1 kg zsírt.

(500 kalória étel + 500 kalória mozgás) X 9 nap = 9000 elégetett kalória = - 1 kg zsír

Aztán ezt:

a drasztikus ételmegvonás után a mérleg többet fog mutatni. Ez nagyon kiábrándító!

Ennek magyarázata szervezetünk túlélési mechanizmusa. Ha csökken a táplálékbevitel, akkor a szervezet átáll energiatakarékos üzemmódba. A jelekből arra következtet, hogy a jövőben kevesebb tápanyagot fog kapni. Ezért csökkenteni fogja a zsírégetést, hogy megőrizze a zsírban elraktározott energiát. Az anyagcsere lassabb lesz. A szervezet az izmok fehérjéit fogja energiaforrásként felhasználni.

2013. jan. 16. 20:00
 4/4 anonim ***** válasza:
Lehet, de attól még ez úgy van, ahogy leírtam. Az orvoslexikonon (ahol olvastam) orvosok írnak.
2013. jan. 20. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!