Hogyan kell kalóriát számolni? Honnan tudom meg pontosan hogy mibe mennyi van?
Bal oldalt ételféleségenként van benne szinte minden kaja, ezek majd látod, hogy 10 dkg-ra számítva írják.
Ahol viszont készétel-listát találsz, ott azt írja, hogy egy normál adag kész-ételben amit találsz.
Mindenképp kell egy !grammra pontos! konyhai mérleg.
Azt hogy egy-egy ételben mennyi kalória, fehérje, zsír, szénhidrát van internetes oldalakon megtalálod.
Nekem ez a kettő a kedvencem:
De ha valamit itt se találsz meg akkor csak írd be google-ba hogy XY kalóriatartalma és kidob 1millió lehetőséget :)
Sehogy.
Mert valójában senki sem ismeri a kalória igényét, akkor mihez képest számolná? Ez egy beteges modern gondolat, hogy majd belőjük hogy kinek mennyit kell ennie. De ilyen nincs, egészen másképp hat a testünkre ha cukrot eszünk, másképp ha zsírokat és fehérjét.. másképp ha tejtermékeket. Ezek abszolút a kalóriák felett állnak.
Kedves 3-as!
Lehet, hogy igazad van, lehet hogy nincs, nem tudom, ezért nem is akarom megítélni.
Az biztos, hogy szerintem már az is komoly előrelépés, ha valaki egyáltalán eljut odáig, hogy elkezdené számolni a kalóriákat. Ha nem is azt, hogy mennyit egyen egy nap, hanem csak azt figyeli, hogy miben van több, vagy kevesebb.
Nem kellene véleményem szerint rögtön elvenni a kedvét, a kezdeti lendületét másoknak azzal, hogy a profi rögtön leminősíti azt, amit valaki kezdő, bátortalan lépésként kíván megtenni.
Szerintem inkább bátorítani, segíteni kellene, és majd amikor a továbblépés iránt érdeklődik, akkor jöhet az, hogy hogyan és miként célszerű csinálni. Szerintem.
4es.. 3mas mindig ezt csinálja, én már megszoktam... mindenkit bosszant (véleményem szerint..)
egyébként mérleggel le kell mérni mindent grammra pontosan (szendvicsben külön a kenyeret vajat stb stb, és úgy kiszámolni.. sokat segíthet a kalóriabázis.hu, én is ezzel számolgatok.. ami nincs benne azt felviszem, ami meg benne van az tök jó. viszont ugyan ezt, hogy mindent lemérsz meg kell csinálni akkor is ha főzöl, az meg nem 3 féle alapanyag.. ja és mindent nyersen kell lemérni, húst zöldséget gyümölcsöt mindent.. mielőtt megfőznéd.. sok sikert. :)
Elfogadom a nézeted.
Viszont jön az enyém: Kalóriákra odafigyelve megbetegítő élelmiszereket fogyasztva betegségekkel fog küzdeni a kérdező, észre fogja venni hogy a zsíros ételekben van a legtöbb kalória, és ez a mai világ nagy átverései közül az egyikhez vezet. Ez egy társadalmi probléma, amit ki kell irtani. 50-60 éve elterjedt a zsírfóbia, mert abban sok kalória van (és a nyulak betegek lesznek a zsíroktól) és azóta a krónikus betegségben szenvedők száma megállíthatatlanul növekszik.
Egyáltalán nem látom úgy, hogy ez az út kicsit is járható lenne. Pont ennyi elhatározással megismerhetné a fajára jellemző táplálkozást, hogy mik táplálnák a testét, és miket nem kellene megennie. Szerintem :)
Köszönöm a válaszokat :)
Mindenki sokat segített
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!