Melyik 100%-os gyümölcslében van a legkevesebb kalória?
Nincs nagy különbség (10% körüli a cukortartalma mindnek, és ez adja a kalóriatartalom nagy részét). A márkák között is lehet eltérés (narancsléből láttam már 9 és 12 g cukrot tartalmazót is).
Szerintem hígítsd fel sima csapvízzel. Az íze ugyanolyan jó marad, és jobban oltja a szomjat is. Én mindig így iszom. A legtöbb gyümölcslevet kb. a kétszeresére hígítom, kivéve a 100%-os almalevet, azt 4-5-szörösére is.
Utolsó: A sárgarélapé sem lényegesen kalóriaszegényebb, mint a narancslé (vagy más gyümölcslé). Ezen kivül kalória szempontjából teljesen mindegy, hogy friss vagy dobozos, semmi különbség sincs közte.
Ha fogyókúra alatt akarsz gyümölcsleveket inni, akkor igyál naponta EGY pohárral, abban elegendö vitamin van, vagy - ha az ize miatt akarod fogyasztani, akkor az egy pohárnyit öntsd bele egy liter vizbe, akkor annak gyümölcsös ize lesz, és összesen mégsincs több kalóriája, mintha csak az egy pohár gyümölcslevet ittad volna meg.
4-esnek a 2-estől!
Köszi, valahogy én is ezt szerettem volna mondani. Az a legegészségesebb, ami otthon készül. Részemről a kétfajta gyümölcs 50-50 %-os vegyítése: mert így szeretem az ízét.
A 100%-os gyümölcslében NEM lehet hozzáadott cukor, ha mégis, akkor az már nem 100%-os.
Ennek ellenére az otthon préselt tényleg biztosabb...
mindenre ráírják hogy száz százalékos gyümölcslé. van amelyik tényleg az.
ha van a kertben valami gyümölcsfa, akkor a gyümölcséből lehet sokkal jobb és kalóriaszegényebb gyümölcslét készíteni, mintha megvennél egy doboz Hohes C-t, vagy valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!