Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » 1000-1200 kcalás diétán...

1000-1200 kcalás diétán vagyok, de sokszor csak 6-800 jön össze. Tudom, hogy ez baromi kevés, hogy osszam el az 1200-at?

Figyelt kérdés

Amikor elkezdtem, akkor ment a napi 5x-i étkezés, ment is szépen lefelé a súlyom, de most, hogy a suliban kezdődnek a ZH-k, nincs időm sem 5x étkezni, se nagyon sütögetni, előre kiszámolni, hogy mit vigyek magammal, egyszerűen nem fér bele a napomba a kalóriaszámolgatás és a napi 5x-i étkezés. Fel szoktam írni, hogy mit ettem és este kiszámolom, de már vagy 10. alkalommal esik meg 2 héten belül, hogy 6-800 kalória jön csak össze, de az is úgy, hogy este benyomok pár zsírszegény kockasajtot, ami megdobja pár kcal-ával. Már egy ideje nem is fogyok, gondolom mert baromi kevés ez a kalória.

Hogy osszam el a kalóriákat és a szénhidrátot (150)?

Ha csak 3 ennék, mikor egyek többet?

Vagy a 4 kajálás esetleg még belefér.

És szerintem már a gyomrom is összeszűkült vagy nem tudom, de a hét elején még tudtam volna enni rakott kelt (240 g), tegnap és ma meg már nem bírtam egyszerűen kb. az utolsó 40 g-ot lenyomni, mert úgy éreztem, hogy kihányom, ha magamba erőltetem. Nem az ízére untam rá, mert amúgy imádom.

2012. szept. 28. 23:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

ezt ismered?

[link]

jó kis receptek vannak

ja és Én pl a mikróban szoktam zöldséget csirkét készíteni,nem olyan finom de 3 perc :)

2012. szept. 29. 15:46
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, meg a 2 linket, nagyon tetszik mindkettő, nem ismertem még egyiket sem! :)

Igen, amúgy valószínűleg kicsit bele is fáradtam így 3 hónap után a dologba. Meg a szerdai napom ilyen halál, 8-14-ig szintén gyak, utána van 1,5 óra szünet, majd 19.00-ig szemináriumok és gyakorlatok felváltva, mire hazaérek, 8 óra van. Egész nap csak abban a 1,5 órás szünetben tudok normálisan enni, mert reggel is sietnem kell, meg napközben is sietnem kellene, de mostanában már inkább nem is ettem. A csütörtök kb ugyanez, annyi különbséggel, hogy akkor csak du. 6-ig van órám.

De akkor most kitalálom az egész jövő hetit, aztán megpróbálom összekészíteni.

Köszi még egyszer! :)

2012. szept. 29. 17:28
 13/16 anonim ***** válasza:
52%

Hááát, te tudod.

Én 4 évig csináltam azt, hogy kelés 7-kor, munka 8-fél 5 ig, esti iskola heti 3-szor este 8-ig, egyszer 10-ig, otthon pedig gyakorlás, házi feladat, mégis tudtam naponta 3-szor NORMÁLISAN (és változatosan) étkezni, hétvégén pedig a saját háztartás (igaz, egyedül éltem) mellett mozogni és barátnőzni!

Valamit nagyon rosszul csinálsz... Ha egész nap tanulnod kell, az annak is lehet az eredménye, hogy kaja (és főleg szénhidrát nélkül) nem fog az agyad. Senkié sem fogna..., és ZH-n sem fog működni úgy, ahogy a sok tanulás indokolná.

Mondjuk azt őszintén mondhatom, hogy ha negyedik nap kellene ugyanazt a kaját ennem, inkább nem ennék semmit. Nem hiszem el, hogy a suliban nincs egy menza, ahol nem tudsz venni magadnak 1-1 szelet bármilyen húst salátával vagy párolt zöldséggel, de legalább a húst, és tudsz hozzá vinni magaddal 1-2 db paradicsomot, uborkát, salátalevelet.

Igen, elhiszem, hogy nem éri meg anyagilag, mert olcsóbb lenne megfőzni/sütni otthon, DE ott van az a "lenne", hogy nem csinálod. Sajnos dönteni kell, hogy pacsmagolsz otthon vagy megveszed készen. (Az idő is pénz.)

Ha ennyit nem ér az egészséged, hogy normálisan kajálsz, akkor így jártál.

(Majd azért ha lesz pár perced, olvasd el a zsírszegény kocka"sajt" összetételét. Abban, amit sajtnak lehet nevezni, 3 dolog lehet: tej, só és oltóanyag (vagy kultúra). Érdekes eredményt fogsz kapni.

2012. szept. 29. 20:07
 14/16 anonim ***** válasza:
oh vagy?
2012. szept. 29. 20:37
 15/16 A kérdező kommentje:

Az, miért? :-o

Beazonosítottál? :-o

Kedves utolsó előtti, a napi háromszori étkezést én is meg tudnám oldani, sőt, eredetileg erre irányult a kérdésem, hogy ha 3x-i étkezésnél hogyan osszam el a kalóriákat.

Csak valahogy elment teljesen másfelé a dolog, hogy én milyen béna vagyok, mert így megölöm magam, meg milyen szerencsétlen vagyok, hogy nem tudok időt szakítani az egészségemre. :D

2012. szept. 30. 09:18
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem, nem, nyugi. :D

Csak pontosan ugyanebben a helyzetben voltam tavaly. :)

Írtam privit! :)

2012. szept. 30. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!