Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Letisztáznék pár dolgot....

Letisztáznék pár dolgot. Fogyás, kalóriaégetés?

Figyelt kérdés

Úgy döntöttem kalóriaszámlálást végzek és emellett megpróbálok sokat sportolni. Mivel futni nem igazán tudok egy korábbi balesetem miatt, a biciklizés mellett döntöttem, azonban pár cikk olvasgatása közben feltűnt egy úgynevezett súyzós-eddzés: ez mit takar?

A második kérdésem, rengeteg helyen láttam azt is, hogy tejtermékeket (sajtot, tejet) nem előnyös fogyasztani a fogyókúra során, de például rengetegszer hallottam az ellenkezőjét, hogy kenyér és tészta helyett sajt és rizs. Melyik a jó megoldás: sajt vs. sajt mentes étrend? És szeretném kizárni az étrendből a halat (és persze egyéb más tengeri gyümölcsöket), a mézet és a gombát.

Egy 6-7 kg-mal szeretnék megbírkózni viszonylag rövid idő(2 - 3 hó.) alatt, lehetséges?

Előre is köszönöm a válaszokat. :)

2012. aug. 27. 11:47
 1/6 anonim válasza:
100%
A súlyzós edzés az csak annyi hogy ha tornázol/edzzel akkor mindezt súlyzóval a kezedben teszed.
2012. aug. 27. 12:00
 2/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm, bonyolultabbnak gondoltam... :D
2012. aug. 27. 12:02
 3/6 Szoondiii ***** válasza:
0%

a bevitt kalória mennyiség számolása instabil lábakon inog, mivel nem ismerjük (és te sem) a pontos anyagcserédet, emésztésedet.

a súlyzós edzés általában nagy ellenállású edzést jelent. viszonylag nagy energia felhasználással jár, illetve jól stimulálja az izomzatot.

valójában viszont nem sok energiát kell leadni (mozgással úgy sem lehet túl sokat), hanem kímélő, nem zsírosító ételeket kéne enni. nem?

a tejben lévő marha inzulin, növekedési hormonok felépítő folyamatoknak kedveznek, mivel hizlalni kellene a borjút. mivel mi nem vagyunk borjak, így számunkra nem előnyös ez a hatás. a sajtban érvényesülnek elvileg a legkevésbé a tejtermékek között ezek a hormonok. ugye érlelés alatt bomlanak stb. nem mindegy milyen sajt.

a halakkal, tengeri gyümölcsökkel és a gombával bizony az egyik legfontosabb táplálékokat vonnád ki. a méz mértéktelen használatának csökkentése minden bizonnyal ésszerű, ez tény.

6-7 kilót feltehetően leadnál, ha van rajtad ennyi fölösleg és elhagynád a keményítő tartalmú, tej tartalmú ételeket, gabonákat.

tehát a halaid, húsok, gombák és alacsony keményítő tartalmú zöldségeknek, bogyóknak gyümölcsöknek kéne maradniuk, csak sajnos erről nincsen divatdiéta, hogy terjedjen a tudás.

2012. aug. 27. 12:05
 4/6 Szoondiii ***** válasza:
0%
a súlyzós edzés úgymond bonyolultabb is, mert a nem szakszerűen végzett súlyzós gyakorlatok sokkal jobban megerőltethetik az ízületeket, mint a súlyzó nélkül végzett gyakorlatok. hosszú távon persze súlyzó nélkül is le lehet sérülni, erre jók a sportok. vagy ezért nem jók, kivétel az úszás.
2012. aug. 27. 12:07
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, a módszer már biztos számomra. :)
2012. aug. 27. 12:23
 6/6 Szoondiii ***** válasza:
0%
ajaj :)
2012. aug. 27. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!