Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért stagnál a súlyom?

Miért stagnál a súlyom?

Figyelt kérdés

1 hónapja kezdtem kalóriadeficitben enni, 111 kg-ról, 1700-as kalóriadeficitben és sportolok 3-4x egy héten, emelkedőn séta

105.9 kg-on áll egy hete a súlyom, tudom hogy nem fog ilyen gyorsan menni a fogyás és türelmes vagyok de most abszolút nem mozdul

ma 11:55
 1/5 anonim ***** válasza:
55%
Nem 1 hónap alatt ment fel a súlyod, szóval lemenni sem fog ennyi idő alatt. Aztán lehet az is, hogy a zsír lemegy, csak mivel sportolsz, közben megy fel izom.
ma 12:39
 2/5 anonim ***** válasza:

Ezt az "azért nem fogysz, mert jött fel az izom" ezt el kellene már felejteni diétánál, mert ez önbecsapás.

Egy hónapos emelkedőn sétától SENKI NEM fog izmosodni, nem is arra való ez a mozgásforma. Zsírvesztéshez kiváló tud lenni, de izmosodni nem fog tőle.

Kérdező, eddig nagyon szépen megy a fogyás. De mivel a testünk nem gép, hanem egy élő szervezet, nem lehet egy lináris grafikont felállítani rá. Az, hogy egy hétig nem mozdul a súlyod, az még semmi. Legyél türelmes. Ha 2 hét múlva sem mozdul semmi, akkor valószínűleg elszámolsz valamit, mert ilyen adatokkal 1700 kalóriával fogynod KELL.

ma 13:16
 3/5 A kérdező kommentje:
Kettes válaszoló köszönöm a tanácsod.
ma 13:18
 4/5 anonim ***** válasza:

A stagnálás normális a fogyásnál, nekem is voltak ilyen időszakok.

Azt is vedd figyelembe, hogy a súlyod nem feltétlenül ad pontos képet a zsírtömegedről, csomó más dolog is befolyásolja, tehát béltartalom, visszatartott víz, izomban tarolt glikogén stb. Én pl ma reggel 1 kilóval voltam nehezebb mint tegnap reggel :) noha deficitben vagyok :) de ez normális, közeledik a menstruációm, ilyenkor mindig többet mutat a mérleg, utána meg jóval kevesebbet.

ma 13:57
 5/5 A kérdező kommentje:
Szuper köszi ;)
ma 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!