A súlyom stagnál, de minden méretem csökkent. Ez mitől lehet?
5cm ment le a derekamról, 7cm a csípőmről, de a súlyom meg se mozdult.
Izomnak még híre hamva sincs🙁
Vagy izmosodtál, bár ez ritkán arányos 100%ban a leadott zsírral súlyt tekintve, vagy a megszokottól több CH ment be és emiatt visszatart a szervezeted egy kis vizet (vagy igazabol ezer oka lehet miert tart vissza)
Vagy nem azonos időben mérted magad, pl az első ment reggel éhgyomorra wc utan, a második meg nap végén, úgy hogy benned az egésznapi menü + sok víz stb.
Vagy ki tudja… :D
Hany kg kellett volna lemenjen? Illetve mekkora deficitet tartasz, mennyi idő alatt történtek ezek a méret változások?
Nekem 10kg leadása a cél. Igazából az tünt fel, hogy könnyebben mozgok, és nem csak feljön rám pár régi ruhám, hanem hordani is tudom(egy éve fel se tudtam venni, térdnél már elakadt, most meg simán, kényelmesen, és nem kötözött sonka). Mérleget ritkán veszem elő, a centit naponta.
Állagra még látom és érzem, hogy ez messze még a régi alakomtól, de most a skinifathez vagyok közelebb, mint a dagadthoz.
Imádom, hogy van, aki mindig leírja az ilyen kérdéseknél, hogy "biztos izmosodtál".
Nem, nem izmosodtál. Az izomépítés egy rettentő nehéz folyamat és még kalóriatöbbletben is minden +kg izomért meg kell szenvedni.
Deficitben izmot építeni annyira lehetséges, mint egy régi autóval körbeutazni 1l üzemanyaggal a világot..
Kérdező:
A súlyod tud ingadozni, konkrétan mindentől. Lehet, hogy több szénhidrátot ettél az előző napokban (1g szénhidrát 3g vizet köt meg a szervezetben), több rostot ettél, nehezebb ételt ettél súlyra (pl 100g mogyoró +100g a mérlegen, de 500g zöldség pedig +500g), keményebbek az edzéseid (merthogy egy keményebb lábedzés után meglehet, hogy több vizet tart vissza a szervezeted).
Fogyásnál azért kell minden nap mérni a súlyod, hogy a tudd mérni azt, hogy mennyit ingadozik a súlyod leginkább a vízvisszatartás miatt. Merthogy 1 nap alatt nem fogsz zsírt felszedni, ahogyan veszíteni sem.
Illetve, stagnálásról akkor beszélünk, ha 1 hónapig legalább minden egyes nap méred a súlyod és nem mutat változást. Nekem volt, hogy 2-3 hétig ugyanannyi volt, aztán hirtelen -2kg.
Így, hogy nem méred magad minden nap, simán meglehet, hogy hétfőn 76,4kg voltál, aztán csak 2 hét után mérted magad és 76,7kg lettél. Valójában pedig a közte lévő napokon voltál 75,4kg is, 75,1kg is, stb, csak éppen pár nap több vizet tartasz vissza.
Minden nap mérd a súlyod, és hetente átlagolj. Illetve, ne stresszelj ezen, mert a stressz miatt is tud a szervezet vizet visszatartani :)
5# voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!