Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha egy részvény értéke stagnál...

Ha egy részvény értéke stagnál, akkor az igazi értéke csökken folyamatosan?

Figyelt kérdés
Pl. van 1 db 100 ft-os részvényem, ami 10 éve 100 ft-ot ér. De ha 10 év alatt az infláció 2-7% volt, akkor a 100 ft-os részvényem értékének egy részét elvesztettem nem, mert nem kamatozik és tegyük fel hogy osztalék sincs.
2022. febr. 18. 13:43
 1/10 anonim ***** válasza:
37%
Igen, ezert sirnak akik aranyba fektettek...
2022. febr. 18. 14:11
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Többet is veszítesz gazdasági értelemben mert a részvénytől minimum 10-15% hozamot kell elvárni mert az kompenzál a kockázatokért.
2022. febr. 18. 14:18
 3/10 anonim ***** válasza:

"Többet is veszítesz gazdasági értelemben mert a részvénytől minimum 10-15% hozamot kell elvárni mert az kompenzál a kockázatokért."

De valósan akkor nem buksz rajta, csak az elvárásodat múlja alul. A valós bukás az infláció.

2022. febr. 18. 15:05
 4/10 anonim ***** válasza:
64%

"akkor az igazi értéke csökken folyamatosan?"

Nincs "igazi" értéke egy részvénynek.

A Lehman Brothers Holdings Inc. egy globális pénzügyi szolgáltató cég volt, melyet 1850-ben alapítottak és senki sem gondolta, hogy csődbemegy. És csődbement. A Bitcoinban meg kiskorában senki nem látott fantáziát, mert nincsenek telephelyei, fundamentumai, egy virtuális valuta, és mégis most mindenki rajong érte, míg meg nem égeti magát. De igazi értéke nem volt a Lehman-nak sem, és igazi értéke nincs a BTC-nek sem. Az értékét/árát a kereslet kínálat határozza meg.

Az, hogy te 100 forintért vetted a részvényt, nem jelent semmit. Csak annyit, hogy megadtál érte annyit. De lehet éves csúcson vetted, és más mindenki látta, hogy nem fog emelkedni, csak te nem.

2022. febr. 18. 15:13
 5/10 anonim ***** válasza:

Ezzel a gondolkodásmóddal semminek nincs értéke. Mivel mindent a kereslet kínálat határoz meg és minden mindennel összefüggésben van.

2022. febr. 18. 15:19
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

"Igen, ezert sirnak akik aranyba fektettek"

Ehhez csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy 2022.02.11-én vettem a forexen 30 szoros tőkeáttétellel 1 lot aranyat 1836-on és jelenleg 1897 USD körül forog. Úgyhogy 8 nap alatt 18600 USD befektetéssel 4600 USD-t kerestem vele. (Illetve kerestem volna, ha lezárom a pozit most. De este majd elemzem, hogy realizáljam-e a nyereséget, vagy arra jutok, hogy tartsam még, mert lesz az még magasabban is.)

2022. febr. 18. 15:26
 7/10 anonim ***** válasza:
37%
Igen, #5-ös, erről beszélek, hogy olyan értéke, amilyenben a kérdező hisz, olyan értéke semminek nincsen. Mert tavaly értékesnek tartottam egy benzinkutat, mert jó buli lehet egy olyan; és az olaj tőzsdei ára is emelkedett. De most Victor árstopja miatt szívnak mint a torkosborz, és ami tavaly ősszel jó bulinak tűnt, az most literenként 20 forint bukó. Most nem vennék benzinkutat. Szóval igazi értéke nincsen semminek. Csak a viszonyrendszerekben értékes valami, valami máshoz képest. És azon a napon, amikor elemzem. Mert másnap KimDzsongUn kilő egy rakétát a Japán irányába, és a tegnapi viszonyrendszer felborul. És mások lesznek a prioritások.
2022. febr. 18. 15:32
 8/10 anonim ***** válasza:

Ez igaz és jogos

De szokták használni a részvény értéke kifejezést.

Ha mondjuk azt mondom hogy a részvény jelenlegi értéke 100 dollár, akkor annyiért tudod éppen megvenni és abban a pillanatban a dollár és az adott részvény közötti viszony van kifejezve és számosítva. De ezt szokták a részvény értékének nevezni, még ha nem is pontos. Feltételezem hogy a kérdező is erre gondolt.

2022. febr. 18. 15:41
 9/10 anonim ***** válasza:

"részvényem értékének egy részét elvesztettem nem, mert nem kamatozik és tegyük fel hogy osztalék sincs."

De most újra olvasva látom mire gondolsz. A részvényem értékének egy részét elvesztettem rész nem teljesen tiszta. Ugyanúgy x db részvényed lesz, de ha átváltod Fiat-ba a vásárló ereje csökken.

2022. febr. 18. 15:43
 10/10 anonim ***** válasza:

Ami mögött fundamentum van, annak van értéke (Intrinsic value).

Warren Buffett deffiníciója: “Intrinsic value can be defined simply: It is the discounted value of the cash that can be taken out of a business during its remaining life."

Azt senki nem mondta, hogy az egy fix érték hosszú idõn keresztül. Bármilyen cégrõl beszélünk, történhetnek olyan dolgok amelyek kompetitív elõnyhöz vagy hátrányhoz juttatják. Ezzel változik a cég értéke is. Részvényvásárlásnál az a fontos, hogy olyan áron vedd meg, amikor éppen olcsóbban jegyzik mint a valódi értéke. Persze nem egy google keresés kideríteni, hogy az éppen mennyi. Tanulni kell róla, és jobb eredményeket fogsz elérni mint az aki nem látja a cégek értéket s csak spekulál az árfolyam ingadozásokra.

2022. febr. 18. 16:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!