Hogy lehet azt mondani hogy a “jó” fogyókúra nem okoz éhséget?
A másfél év alatt egyszer sem voltam éhes úgy hogy ne ettem volna hamar.
32 kg mégis lement.
Úgy, hogy meg kell enni a BMR-t minimum ami az alapfunkciókhoz szükséges. És úgy összeállítani az étkezéseket hogy extrán hozzájáruljanak a teltségérzethez. Fehérjeforrás, lasssú ch, valamennyi zsír és rengeteg zöldség.
300 kcal tejszinnel keszult sajtos makaróni kb 100 gramm és egy órára rá éhes leszek. De két szelet tk kenyér 2 tojással és 1 paradicsommal meg fél kígyóuborkával szintén 300 és 4 órát jóllakok tőle
Mert így igaz. Ha valaki éhes az vagy túl gyorsan akar fogyni és túl keveset eszik, vagy nem elég jól eszik minőségben.
Attól lesz jó az életmódváltás ha az ember eleget eszik de nem tul sokat és mindezt telítő ételekből.
Ha te még nem tapasztaltad hogy állandó éhseg nélkül is lehet fogyni akkor a fenti hibák egyike áll fenn
Én sem voltam éhes míg fogytam, csak a leges legelején úgy 1-2 hétig, de akkor még nem is csináltam jól, meg nyilván szokni is kellett.
Nem szabad túl nagy Kcal deficitet tartani, és tápanyagdús ételeket kell enni. A legtöbb embernek már az is elég a fogyáshoz ha nem zabálja teli magát üres kalóriákkal, mint csoki, üdítők, alkohol, mindenféle nasik... Ezekben sok a kcal, viszont kb semmi nem hasznos belőle a szervezetednek, tehát amúgy sem járulnak hozzá a jóllakottság érzetedhez. Tehát ha te csak a hasznos kajákat eszed meg, sokkal kevesebb kalóriát fogsz fogyasztani, és továbbra is jól leszel lakva.
És akkor a jó és a rossz táplálkozásra egy példa, amivel szerintem jól meg lehet érteni: reggelire ehetsz 2 lekváros fánkot egy bögre kakaóval, ami 1000 kcal, vagy két nagy szelet teljes kiőrlésű pirítóst, vajjal, sonkával, zöldségekkel, ami 350 kcal. Ráadásul az utóbbi után sokkal később leszel megint éhes, mert sok benne a rost.
A legtöbb ember amúgy nem azért nem tud lefogyni, mert az éhséggel nem bír, hanem a megszokásain nem tud túllépni, illetve mert tájékozatlan és nem tudja hogyan kéne jól csinálnia.
Vagy még egy példa:
Saját főzésű bolognaimból egy szép nagy adag sajttal együtt 800 kcal.
Csirkés, zöldség, bulguros egytálétel, ugyanakkora adag mint a bolognai, 440 Kcal. Ugyan olyan jól lakom velük mikor eszem, és itt is igaz hogy az utóbbival tovább tart a jóllakottság érzét.
AZ ember NEM a kalóriákat veszi észre, hanem az elfogyasztott étel mennyiségét, ha tele van a gyomrod, akkor jól lakottnak érzed magad. Akkor is, ha akár nulla kalória van az adott valamiben.
Szóval a JÓ fogyókúra (pontosabban jól összeállított étrend - mert fogyni nem kúraszerüen kell, hanem átállni más életmódra, étrendre életed végéig!) mellett nem leszel éhes!
"ha tele van a gyomrod, akkor jól lakottnak érzed magad."
Kérdés, hogy meddig.
Úgy, hogy sokan nem azért esznek, mert éhesek, hanem mert pl. unatkoznak, idegesek, stb.
Ráadásul a normális adagokhoz (nem az éhezéshez!) nagyon hamar hozzá lehet szokni és ugyanolyan jól érezheted magad a normális adaggal, mint a túl nagy adaggal. A nasizásról meg le lehet szokni. Oké, időnként lehet enni mindent, sütit, csokit, stb. De ne legyen a mindennapok része, és főleg ne nagy mennyiségben.
#5 a falászavarnál nem éhségtből eszel. Hanen mentális késztetésből. Független attól hogy mennyire tápláló ételeket ettél előtte.
De nem a gyomor jelez az agynak hogy éhes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!