Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Diétázók! Ti minden nap fogytok?

Diétázók! Ti minden nap fogytok?

Figyelt kérdés
Én minden nap mérlegre állok sajnos nem bírom ki tudom, hogy csak hetente kellene de azt is tudom hogy sokan velem együtt minden reggel mérik magukat. Az lenne a kérdésem, hogy amikor valaki kalóriadeficitbe van akkor minden fogy egy keveset vagy van olyan hogy 2-3 naponta fogy pár dekát vagy az ez hogyan működik? Ti minden nap fogytok?
aug. 14. 09:19
 1/7 anonim ***** válasza:
Ingadozó, ami teljesen normális. Egyébként nem baj, ha mindennap mérlegre állsz. Heti átlagot kell nézni. Ha csak hetente állsz mérlegre, és épp akkor kicsit vizesebb vagy, simán azt hiheted, hogy híztál, miközben nem. Szóval én is a mindennapi mérlegelés híve vagyok.
aug. 14. 09:31
 2/7 anonim ***** válasza:
HA rendesen tartod a diétát, akkor nagyjából igen a választ a kérdésedre. A fogyás lassú dolog, 1-2 hét mire lejön 1kg.
aug. 14. 10:19
 3/7 anonim ***** válasza:

A súly ingadozik, leginkább a visszatartott, vagy épp kieresztett víz miatt. Széklet, vizelet is bejátszik, de ha az előző 1-2 napban pl. több sót ettél, akkor az is visszatartja a vizet. Ha előző nap nem ittál annyit, akkor másnap is szikkadtabb vagy.

Egy kiló zsír leadása 7700 kcal mínusz esetén jön össze. Ha napi 1000 kcal mínuszban vagy (amit főleg a legfeljebb pár kiló többlettel rendelkező, de még mindig 65 kiló alatti nőknél ezt nem is könnyű összehozni, főleg ha nincs mellette sport), akkor sincs meg heti 1 kg. Nekem könnyű, közel 100 kilós férfiként, minden nap bicajozva (tempósan) 3000 kcal a keretem, 1500-1700-ból meg nyáron teljesen jól elvagyok (étvágya sincs az embernek), csak legyen benne sok fehérje (150 g körül).

A súlyom pedig leginkább még így is lépcsőzik. Lemegy 1-2 kiló, megáll 1-2 hétig, megint lentebb lép, megint marad...

Ez egy hosszú játék.

aug. 14. 10:38
 4/7 anonim ***** válasza:
Én havonta mérem magam, mert a fogyás nem mérhető napokban. Sokan élnek még mindig abban a tévhitben, hogy fogyás közben napról napra kevesebb a súly. Ez nem így van.
aug. 14. 12:43
 5/7 anonim ***** válasza:

Én naponta mérem magam, mert érdekel. De nem esek kétségbe, ha felfelé megy. Minden nap mozgok és kalória deficitben vagyok, ám a mérleg nem egyenesen megy lefelé.

[link]

aug. 14. 18:43
 6/7 anonim ***** válasza:

Én mindennap mérem magam és egy applikációban követem a méréseket. Az applákáció pedig kirajzol egy grafikont, amin nagyon szépen lehet látni a fogyást, ahogy telik az idő.

Figyelek arra, hogy mindennap ugyan akkor mérjem le magam ugyan olyan állapotban. Tehát reggelente WC használat után, de még reggeli előtt alsónadrág + pólóban.

Napról napra az súlyom nagyon tud ingadozni. Van hogy 2-3kg különbségek vannak, így ha csak a számokat látnám lehetetlen lenne eldöntenem, hogy megfelelő ütemben fogyok-e, hiszen nem akarok túlságosan gyorsan.

Eddig -24kg-ban vagyok. Még nagyából 6 kg van hátra nekem.

aug. 14. 18:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem megy minden nap lejjebb. X naponta.sot, neha feljebb is
aug. 15. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!