Diétázók! Ti minden nap fogytok?
A súly ingadozik, leginkább a visszatartott, vagy épp kieresztett víz miatt. Széklet, vizelet is bejátszik, de ha az előző 1-2 napban pl. több sót ettél, akkor az is visszatartja a vizet. Ha előző nap nem ittál annyit, akkor másnap is szikkadtabb vagy.
Egy kiló zsír leadása 7700 kcal mínusz esetén jön össze. Ha napi 1000 kcal mínuszban vagy (amit főleg a legfeljebb pár kiló többlettel rendelkező, de még mindig 65 kiló alatti nőknél ezt nem is könnyű összehozni, főleg ha nincs mellette sport), akkor sincs meg heti 1 kg. Nekem könnyű, közel 100 kilós férfiként, minden nap bicajozva (tempósan) 3000 kcal a keretem, 1500-1700-ból meg nyáron teljesen jól elvagyok (étvágya sincs az embernek), csak legyen benne sok fehérje (150 g körül).
A súlyom pedig leginkább még így is lépcsőzik. Lemegy 1-2 kiló, megáll 1-2 hétig, megint lentebb lép, megint marad...
Ez egy hosszú játék.
Én naponta mérem magam, mert érdekel. De nem esek kétségbe, ha felfelé megy. Minden nap mozgok és kalória deficitben vagyok, ám a mérleg nem egyenesen megy lefelé.
Én mindennap mérem magam és egy applikációban követem a méréseket. Az applákáció pedig kirajzol egy grafikont, amin nagyon szépen lehet látni a fogyást, ahogy telik az idő.
Figyelek arra, hogy mindennap ugyan akkor mérjem le magam ugyan olyan állapotban. Tehát reggelente WC használat után, de még reggeli előtt alsónadrág + pólóban.
Napról napra az súlyom nagyon tud ingadozni. Van hogy 2-3kg különbségek vannak, így ha csak a számokat látnám lehetetlen lenne eldöntenem, hogy megfelelő ütemben fogyok-e, hiszen nem akarok túlságosan gyorsan.
Eddig -24kg-ban vagyok. Még nagyából 6 kg van hátra nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!