Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Diétázók, életmódváltók!...

Diétázók, életmódváltók! Hogyan viselitek a kéretlen megjegyzéseseket?

Figyelt kérdés
A munkahelyemen mindig kapok valamilyen megjegyzést a kajáimra. Már kezd frusztrálni és stresszel, hogy miért kell beleszólni abba hogy mit és mennyit eszik a másik. 😕
2022. febr. 6. 15:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
64%

Nem reagálok rá. Az elején a családomtól is ugyanez ment, de mikor meglátták az első tíz kiló leadását, megforult. Munkahelyen eleve úgy mutatkoztam be hogy erre figyelek. Megkértem aki sütit szokott hozni hogy meg se kínáljon. Pár hét alatt mikor már bem reagáltam a megjegyzéseikre, meguntkák.

Ami még beválhat és nekem van olyan társaság ahol ez válik be hogy

A) fogadalmst tettél hogy kibírod e x ideig egészséges kajákkal

B) orvosi kivizsgáláson kiderült valami és most az egésszséged érdekében muszáj vagy így enni. Ha hozzáteszed hogy (eddig nem akartam mondani de hát az orvos miatt van és sajnos te se tudsz mit tenni - akkor sajnálni is fognak

2022. febr. 6. 15:53
 2/11 anonim ***** válasza:
91%

40 kilón vagyok túl, volt mindenféle beszólás útközben. Nem így kell lefogyni, túlzásba esek, lógni fog a bőröm, egy kis csoki/chips/egyéb szar kaja nem árt. Mostanában az megy, hogy jajj ne fogyj tovább, mert elfogysz.

Szerintem ezt az emberek azért csinálják, hogy mondjanak valamit. Okosat nem tudnak, hát mondanak butát. Meg azért, hogy maguknak megideologizálják, hogy ők miért nem mozdulnak meg. Innentől kezdve reagálni is elég rá annyit, hogy aha, jó.

2022. febr. 6. 18:05
 3/11 anonim ***** válasza:
81%

Az előzőhöz csatlakoznék annyiban hogy irigységet én is taapsztaltam, nem is akármennyit. Ugyanaz a hova fogysz már stb (miközben még 5 kgt (eddig 28 ment le) le kell adnom hogy egyáltalán egészséges legyen a testsúlyom, amit orvos javasolt)

Egyszerűen mivel az elhízott az átlagos, a normális már az 'elfogyott'. Egyszer egy semmiből jött veszekedésemnek is az lett a vege hogy a másik fél ramkiabált hogy én bezzeg folyton fogyok, ő meg tíz kilokat hízik évente (a veszekedés alapja a teregetés volt). Egyszerűen ilyen szintig ment az irugysege.

Na és innen, ha tudod hogy ieigységy sokkal könnyebb begyakorolni, hogy leleregjen rólad

2022. febr. 6. 18:47
 4/11 anonim ***** válasza:
68%

Jaj, nekem is mondják...

"Ne fogyj tovább, jó vagy így"

"Legalább egyszer lakj jól"

"Jaj, XY, milyen sovány lettél.... Nagyon sovány vagy"

"De miért fogysz? Jó voltál úgy"

"Ezt sem eszed meg? Nem fér bele?"

Egyébként nem vagyok sovány, teljesen egészséges testalkatom van.

Húst sem eszem már egy ideje, azzal kapcsolatban is jönnek a hasonló megjegyzések.

Okosat írni nem tudok, de jól esett kiadni magamból.

2022. febr. 6. 19:41
 5/11 anonim ***** válasza:
Őket is frusztrálja, hogy neked ez megy, ők meg nem bírják rászánni magukat. Nem te vagy a hülye, és ezt biztosan tudod, más ne érdekeljen.
2022. febr. 7. 03:12
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg ember szeret rendezkedni, dirigálni, saját elképzeléseit tukmálni, egyedüli jóként beállítani. Mivel te épp fogyózol és életmódot váltasz, ezért ezt kapod, ezt veszed észre; de ha nyelvet tanulnál, akkor abban próbálnának meg irányítani, ledominálni. Sajnos tényleg sokaknak ilyen a természete, viselkedése.
2022. febr. 7. 09:37
 7/11 anonim válasza:
80%

Kaptam én is. Pl, hogy vigyázzak, nehogy anorexiás legyek :D Mert már fogytam 10 kg-ot és volt még rajtam kb 5, amit még le akartam adni. Megjegyzem, ha én nem eszek 3-4 órát, meghalok :D Nem is tudnék anorexiás lenni.

Ettem a suliban egy édesítőszeres müzli szeletet. Ami amúgy nagyon finom és az ilyesmiket arra használtam, hogyha kívánom az édeset, akkor legtöbbször ne cukrosat egyek, de azért valamit mégis. Erre megszólalt valaki, hogy jaj, nagymamám is ilyeneket eszik, ettől egyáltalán nem fogsz lefogyni. Miközben már akkor látványosan fogytam, amit mindenki észrevett, csak ő nem. Ha fogytam, akkor mégse olyan hülyeség, ha egyszer kétszer ilyeneket eszek :D Másik gyerek meg megszólalt, hogy "én inkább dagadt maradok, minthogy ilyeneket egyek". Következő alkalommal megkértem, hogy egyen bele a müzlibe, hogy lássa, hogy nem rossz. Neki nem ízlett mondjuk.

Aztán volt az, amikor kifejezetten egy cukros édességet kívántam, egészen pontosan egy fajta csoki egy ízét. Egy barátnőmmel találkoztam és mondtam neki, hogy ezt szeretném enni, ő meg eleve folyamatosan éhes volt, úgyhogy kapott az alkalmon és mutogatta az összes egészségtelen kaját, hogy vegyünk ezt is meg azt is. Mondom nem, nekem konkrétan egy valami kell, aztán kb egy hónapig nem fogok ilyeneket enni.

De kritizálták már a tesi órai bemelegítésemet, fagyizni, pizzázni hívtak, miközben tudták jól, hogy fogyni akarok. Az egyik legrosszabb az volt, amikor láttak enni valami magas kalória tartalmút és kérdezték, hogy "már nem diétázol?" Pedig szerintem az életmód váltásba belefér néha néha bármi.

Akkoriban jártam egy kozmetikushoz, aki egyszer csak észrevette, hogy kisebb vagyok, majd ilyet szól: szakítottál? Na mondjuk ez pont igaz volt😂 De nem úgy fogytam szakítás után, hogy nem ettem semmit, hanem tudatosan.

Mondjuk szerencsére már más környezetben vagyok, nem járok már suliba, home officeban vagyok és a családom, a jelenlegi barátaim és a párom támogatnak az egészséges életmódban :) Nagymamám az egyedüli, aki ha épp hoz valamit a családi ebédekre, amit én nem akarok megenni, akkor azt mondja, hogy "néha szabad bűnözni". Ja, true, de szeretném én eldönteni, hogy mikor eszek és mit. Ha én épp nem akarok sütit enni, nem fogok, ha igen, akkor azt előre eldöntöm és úgy alakítom a többi étkezésemet. De amikor próbálkoztam a növényi étrenddel, akkor is ezt mondta, azt hitte, vegánként enni tejterméket olyan, mintha valami épp fogyni akar és eszik egy csokit. Pedig ez nagyon nem erről szól és abba nekem nem fért bele egyszer sem megszegni.

2022. febr. 7. 10:09
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez a szabad bűnözni nagyon tipikus duma :D

Csak az a baj, hogy kb naponta elhangzik és a minden alkalommal bűnöznénk, akkor elmaradnának az eredmények.

2022. febr. 7. 10:16
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
A férjem sokszor beszólogatott a kajákra amiket magamnak csináltam. Úgy hogy egyébként neki mindig készítettem külön ételt. Aztán meguntam a vicces beszólogatást és azóta nem csinálok neki külön kaját, azt eszi amit én. Azóta valahogy nem viccelődik ezen a témán annyit :D
2022. febr. 7. 15:40
 10/11 anonim ***** válasza:

Én valóban diétázok, mert különben súlyos panaszaim lesznek és tönkremegy az felszívódásom.

Egyébként már régen nem érdekel, ki mit szól.

2022. febr. 7. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!