Nem bírok enni és mégsem fogyok semmit?
"ez nem azt jelenti, hogy az a végcél"
31, de, nekem azt jelenti, ugyanis van realitásérzékem. 9 éve vagyok anya, azóta nem voltam 58 alatt. 1,5 év kellett 7 kilóhoz is, nyilván a maradék 5 még keményebb menet lesz, és tudom a határaimat.
A lánykori súlyomat csak azért írtam, hogy érzékeltessem, nem voltam mindig elhízott. 30 évig különösebb erőfeszítés nélkül tartottam egyensúlyban a súlyom. Terhességek előtt soha nem voltam 55-nél több.
32-es, csak hogy tegyük tisztába, a 67 kiló sem elhízott, csak túlsúlyos a te magasságoddal is, mert jocskán 30 alatti volt a BMI-d. A 60 kiló meg teljesen jó ehhez a magassághoz. Csak emiatt írtuk (lepontozók nem tudom kik), hogy nem baj, mert nem lesz gond az sem ha véletlen nem sikerülne. Azèrt ilyen kínlódàs fogyni, mert 1100-1200 kalóriából nincs mit elvenni már. Kardióedzések segíthetnek, vagy bármilyen alakformálás, de súlyban nem kell fogynod, semennyit. Minden szervezetnek romlik az anyagcseréje idővel, más lesz az ún. Set point. Normál BMI-vel nem lehet/nagyon nehéz fogyni egy idő után, mert a szervezet nem ìgy működik.
Szóval ne magadat okold, ez természetes. Inkább sporttal szépülj most már, ne kalóriaszámlálással. ;)
"A 60 kiló meg teljesen jó ehhez a magassághoz."
BMI szerint lehet jó, az elhízott-túlsúlyos... kategóriákkal meg valóban nem vagyok tisztában, de sajnos egészségügyileg nekem mégis sok. 67-tel nagyon fájtak a visszereim, ez indított el, hogy visszafordítsam a dolgot. A 60 is még sok, az összes súlyt az altestemen hordom.
Bár valóban jó lenne ha ennyi elég lenne, mert ezt könnyű tartanom. Régóta ekörül stagnál.
36, igyekszek kardiót beiktatni. Egyelőre csak a bicikli rendszeres, 2 éve azzal járok dolgozni. Csak ez nem több, mint napi 30 perc. A többit a mhelyemen a gép előtt a popómon töltöm. Háztartás, gyerekek, korlátozott szabadidő.
Ma azért egy órát rollereztem velük (nem elektromos). ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!