Mit csinalok rosszul?
Sziasztok. Regota szeretnek leadni par kilot. (5kg es a hosszutavu az osszesen 10kg). Evek ota probalkozok, sikertelenul az akkori hibaimra mar rajottem Es javitottam. Egy eve viszont kaloriaszamlalassal probalok deficitbe kerulni de nem sikerul fogynom. A yazio programmal, kalkullaltam ami napi 1300 kcalt szamol bevitelre.
Ezek a kovetkezokepp alakulnak:
Reggelik:
4-5db barna pufi rizs, tzatzikival
Egy zero vagy nem zeros gyumolcsjoghurt cukormentes granolaval, vagy feherjet keszitek hozza joghurt helyett
Egy db sajtos pogacsa
Teljeskiorlesu wrap melegszendvics keemmel v tojassal csirkemell sonkaval sjattal uborkaval parqdicsommal
Ezeket szoktam varialni.
Ebed:
Salatak. csirkemell salata, gyros salata, feta sajt salata, vagy pufirizs tzatzikivel(foleg az utobbi idoben ezekben a melegekben.)
Vacsi
Vagy kimarad vagy egy kis tojasrantotta 2 v 3 tojasbol kokuszolajon, vagy tortilla a fentebb leirt modon
Nasi
1db raffaello, vagy 1 db napolyi
Vagy alma
Folyadek bevitel:
Zeros coca cola dobozos(330ml) mindennap iszok sajnos illetve reggel egy db zeros energiaitalt.
A fennmarado mennyiseg vizbol tevodik zold v mentem 2-3liter korul.
Napi egy pohar kollagen(pure gold)
Oszinten kerdezem, es szeretnem ha normalis valaszban irnatok meg mi az amit elcseszek. A yazioba becsulettel irok mindent, es most a 40fokos melegek alatt edzeni nem jartam egyebkent heti ketszer spinning edzesrekre jartam. Az ottani szamlalo szerint 4-500kcal korul egetek 60perc alatt.)
Biciklivel jarok dolgozni, ez naponta nem nagy tav de 2,5km naponta.
Ezeken kivul meg szaladgalok is ugy mint pok a falon boltba vagy celtalanul hogy ne legyek bezarva a lakasban.
Kaloria bevitelben ezekkel az adatokkal beleszoktam ferni a napi 1356kcal limitemben megsem megy le egy deka se.
Koszonom az epitojellegu kritikakat, es a normalis hangnemben megfogalmazott valaszokat!
Koszonom
28N
Próbálj meg a minőségen és a tapanyag arányokon változtatni. A végtelenségig csökkenteni a kcal bevitelt nem egészséges, és épelméjű emberek számára nem is fenntartható.
Nekem személy szerint az egész fogyási folyamatot is, és mint életmód, táplálkozásmód váltasomat végig kísérte az, hogy nem a ' megszokott' kalkulátorokban, egyéb helyeken feltüntetett tápanyag arányokon sínylődtem, nem erőltettem ami nem ment és rosszul éreztem magam. Arányaiban a szénhidrát lett a legkevesebb az étrendemben, felnyomtam a fehérjét, és a zsírbevitelt is. Ez nekem nagyon bevált ( ez amúgy mindenkinek egyéni) egyszeűen ki kell tapasztalni hogy reagál a szervezeted. Az utolsó 3 kg úgy ment le, hogy nagyobb fogyas után 1 évet ácsorgott 67kilón, majd utána 3 honap alatt 3 kg lement még. Pedig annyira nem erőltettem, csak már kevèsbé kívántam az olajos magvakat, így nyilván spóroltam némi kalóriát.
Egyébként az ilyen pufirizs és társait felesleges erőltetni, minőségileg kuka, és nem is laktat. Jobban jársz 3 toast méretű kenyérrel.:) sonkával meg zöldségekkel hozzá.
Biztos, hogy ez benne van 1300-ban?
Grammpontosan méred? Összeveted a címkéket a Yazio altal kalkulálttal?
Ránézésre simán meg lehet ez 1400-1600 is. Ennyin simán bukhat a diéta.
Sokkal tisztabban eszek és úgy alig marad 1500 alatt, pedig nincs benne Ferrero, amiből 1 db 70 kcal.
Koszonom a valaszokat.
Ma mar megprobaltam valtoztatni kicsiben, es vacsira ettem egy tanyer nyers zoldseget, uborkat paprikat paradicsomotegy kis oreganoval megazorva, feta nelkul.
A feherje bevitel megemelesen gondolkozok, vettem csirkecombfilet, abbol pl kokusztejjel currys csirke belefer bulgurral? Vagy hagyomanyos rizzsel? Vagy a koreteket ne eroltessem? Mivel tudom meg a feherje bevitelt valtozatosabban megnyomni? A grillezett csirken kivul.
Koszonom, sokat segitettetek ezzel, remelem a valtoztatasokkal sikerrel jarok🤗
Perdze hogy felefér bulgurral. Rizzsel is. Currys csirke is. Számolj kaloriat. Pl az segit eszrevenni ha tul sok lenne a kcal egy kokusztejben mert neha elofordul.
Bulgur kuszkusz rizs quinoa árpa mind mehet. Egyszerre 45-50 grammot eygél (szárazon) és ne az legyen teljes tányéron. Ezért is fontos mellé a zöldség.
A nyers zöldség vacsi annyira nem jó. Semmi zsír, semmi fehérje. Nyugodtan ehettél vna 20-25 gr fetát mellé meg valamilyen fehérjeforrást. Pl a fetát bekevered túróba és sós túrókrém. Vagy megsütsz 2 tojást és amellé a nyers zöldség. Tökéletes vacsi
Fehérjeforrás meg rengeteg van
Pulykamell, kacsamell, csirkemell, csirkeckmb, karaj, sertescomb, sertesszuz, sovany marha, darált pulyka, 7 százalékos darált hús, sonka, ricotta, cottage cheess, zsírszegény túró, halak, kagyló, tengeri herkentyűk, tofu, szejtán, edamame. Ezek elég magas fehérjetartalmúak és tuti valamit kifelektettem.
Mennyiségen múlik minden. Bármit tudaz enni. Ha meg figyelsz rá hogy alacsony kalóriás hozzávalók (pl sovány hús, zöldség stb) domináljon akkor térfogatra elég sokat meg is lehet enni.
tízórai es uzsonna 5letek : [link]
reggeli 5letek: [link]
vacsora 5letek (ezekből nagyobb mennyiséhben simán lehet reggeli): [link]
https://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__1..
https://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__1..
https://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__7..
Itt minden jó :)
Gabona/krumpli/tészta/hüvelyes/teljes kiőrlésű kenyér (szenhidrat)
+
Tofu / ricotta / csirkemell / csirkecomb / pulykamell / karaj / tojás / joghurt /kefir / magas hústartalmú sonka / pulyka darslthus / 7 % darált hús/túró / cottsge cheese (feherje) / sertescomb
+ sajtkrem/fozotejszin/1 tk olivaolaj / mogyorovaj/ olajos mag/ tojas stb (zsir)
+ zöldség vagy gyümölcs (15 dkg midnen étkezéshez)
Ezt követve többszáz dolgot tudsz keszíteni. Ha fogyásról van szó akkor a legtöbb dolog a mennyiségen múlik. És ha a fentieket követed akkor kis mennyiségből is jól fogsz lakni
Mondok példakat
Tk kenyér, rántotta, paorika, paradicsom, gomba
Bulgur zöldborsóval és petrezselyemmel, rjata fozotejszines csirkemell mellette grill padlizsán
Lencsefőzelék tejföllel a tetején
Szendvics tk kenyerbol, humuszbol, sonkabol es mellete 15 dkg savanyusag
Tárkonyos pulykaraguleves krumplival, joghurtos habarással, sok zöldséggel
Fasírt zabkorpával, zöldbabfőzelékkel
Sütőben sült bundáskenyér spenótfőzelékkel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!