Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mióta deficitben vagyok,...

Mióta deficitben vagyok, állandóan pisilnem kell. Miért?

Figyelt kérdés

Lassan másfél éve kalóriadeficitben vagyok. Már az első napokban feltűnt, hogy 30-60 percenként rohanok pisilni, szinte sürgetően tör rám. Ez ment 6 hónapon át. Ekkor elmentem cukorterhelésre, és a cukrom rendben van. Olvasgattam a témában és azt írták, hogy fogyókúra alatt nomális, na de lassan már 16 hónapja??? Éjjel felkelek 3-4-5 alkalommal is. Nagyon ritkán megesik, hogy egyszer sem. Ami feltűnt, hogy amikor tartok egy szintentartó hétvégét, azaz 2000-2200 kalóriát megeszem egy nap, olyankor nincs ilyen problémám.

Napi 2,5 liter vizet iszom átlagosan.

júl. 2. 09:23
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez furcsa, nekem nem volt ilyen, nem is hallottam még ilyesmiről... Esetleg azt tudom elképzelni hogy azelőtt sokkal kevesebbet ittál, és most csak a miatt ilyen feltűnő a sok pisilés mert már rendesen iszol. Nem lehet hogy a szintentartó hétvégéken kevesebbet iszol?
júl. 2. 10:15
 2/19 anonim ***** válasza:
83%
Ha abszolúte minden rendben van és különben makk egészséges vagy, akkor arra gondolok, hogy sóhiányos a deficites étrended. A szintentartód meg nem az. A só vizet tart vissza a szervezetben és nem folyik át rajtad gyorsan. [De ez csak egy vélelem. Ami magyarázza a jelenséget.]
júl. 2. 10:56
 3/19 A kérdező kommentje:

1# Mindig is odafigyeltem a megfelelő mennyiségű vízfogyasztásra, mert hamar előjön a migrénem.

2# Sóhiányom sem lehet, mivel szoktam fűszeres, sós ételeket enni, plusz levest is, amiben szintén sok só van. Illetve a vérképem sem mutatott nátriumhiányt.

júl. 2. 10:59
 4/19 anonim ***** válasza:
Lehet a vizet hajta ki tényleg a szervezeted.
júl. 2. 12:13
 5/19 A kérdező kommentje:
De 16 hónapja már?
júl. 2. 12:57
 6/19 anonim ***** válasza:
Stresszes vagy? Nekem attól kellett állandóan
júl. 2. 15:51
 7/19 anonim ***** válasza:
Urológus!
júl. 2. 16:25
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Mikor elmész pl fél óránként pisilni, sikerül is nagyon sokat? Mármint írod, hogy nagyon "sürgős". Tényleg annyira sokat pisilsz, vagy csak az inger van meg?

Lehet edzeni kellene a hólyagodat, mert ha sokszor elmész úgy pisilni, hogy nincs tele, akkor az agyad egyre hamarabb fog olyan ingereket küldeni, hogy pisilned kell, holott még "bőven lenne benne hely". Nekem is szokott olyan lenni, hogy azt érzem pisilnem kell, csinálok valami mást, és kb elfelejtem, hogy wc-re kell menni, és az inger is csillapodik. Mióta nem mászkálok állandóan ki a legkisebb ingerre is, hogy kell, 4-5 óránként kell már csak, régebben viszont én is kb másfél óránként mentem pisilni.

júl. 2. 17:45
 9/19 A kérdező kommentje:

7# Lány vagyok.

8# Sokat, nagyon sokat pisilek. Szinte sugárban jön vagy 10-15 másodpercig.

júl. 2. 19:31
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Vannak olyan betegségek (a cukorbetegség, a diabetes insidipus, a veseműködés elégtelensége, illetve a szívelégtelenség), amelyeket kísérhet az átlagtól eltérő mértékű vizeletürítés. Előfordulhat az is, hogy maga a betegség önmagában nem hat a vizeletürítési szokásokra, de a kezelés során alkalmazott gyógyszer vízhajtó hatással rendelkezik, ami viszont fokozza a vese működését.

Érdemes lenne felkeresni a háziorvost.

júl. 2. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!