Mióta deficitben vagyok, állandóan pisilnem kell. Miért?
Lassan másfél éve kalóriadeficitben vagyok. Már az első napokban feltűnt, hogy 30-60 percenként rohanok pisilni, szinte sürgetően tör rám. Ez ment 6 hónapon át. Ekkor elmentem cukorterhelésre, és a cukrom rendben van. Olvasgattam a témában és azt írták, hogy fogyókúra alatt nomális, na de lassan már 16 hónapja??? Éjjel felkelek 3-4-5 alkalommal is. Nagyon ritkán megesik, hogy egyszer sem. Ami feltűnt, hogy amikor tartok egy szintentartó hétvégét, azaz 2000-2200 kalóriát megeszem egy nap, olyankor nincs ilyen problémám.
Napi 2,5 liter vizet iszom átlagosan.
1# Mindig is odafigyeltem a megfelelő mennyiségű vízfogyasztásra, mert hamar előjön a migrénem.
2# Sóhiányom sem lehet, mivel szoktam fűszeres, sós ételeket enni, plusz levest is, amiben szintén sok só van. Illetve a vérképem sem mutatott nátriumhiányt.
Mikor elmész pl fél óránként pisilni, sikerül is nagyon sokat? Mármint írod, hogy nagyon "sürgős". Tényleg annyira sokat pisilsz, vagy csak az inger van meg?
Lehet edzeni kellene a hólyagodat, mert ha sokszor elmész úgy pisilni, hogy nincs tele, akkor az agyad egyre hamarabb fog olyan ingereket küldeni, hogy pisilned kell, holott még "bőven lenne benne hely". Nekem is szokott olyan lenni, hogy azt érzem pisilnem kell, csinálok valami mást, és kb elfelejtem, hogy wc-re kell menni, és az inger is csillapodik. Mióta nem mászkálok állandóan ki a legkisebb ingerre is, hogy kell, 4-5 óránként kell már csak, régebben viszont én is kb másfél óránként mentem pisilni.
7# Lány vagyok.
8# Sokat, nagyon sokat pisilek. Szinte sugárban jön vagy 10-15 másodpercig.
Vannak olyan betegségek (a cukorbetegség, a diabetes insidipus, a veseműködés elégtelensége, illetve a szívelégtelenség), amelyeket kísérhet az átlagtól eltérő mértékű vizeletürítés. Előfordulhat az is, hogy maga a betegség önmagában nem hat a vizeletürítési szokásokra, de a kezelés során alkalmazott gyógyszer vízhajtó hatással rendelkezik, ami viszont fokozza a vese működését.
Érdemes lenne felkeresni a háziorvost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!