Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Edzéssel kevesebb a napi...

Edzéssel kevesebb a napi bevitt kalória?

Figyelt kérdés
Minden nap edzem egy órát. Ma 70percet edzettem. Ami az igértek alapján kb 6-700 kalóriának felel meg. Nincs órám,a videó alatt azt irják,hogy ennyi kalória megy le. Hatásos mert mindennap csinálom,2 hete,2 kg már le is ment. Mellette nem diétázom. De azt szeretném kérdezni ,mivel nekem egy nap kb.1500 kcal-t kell bevinni ahhoz,hogy fogyjak,ma egy picit túl lőttem de még alig 100kcallal. Viszont lenyomtam az edzést akkor ezt a 600-kcalt vonjam le az 1500ból. Vagy összesen ennyit ettem,ennyi kalóriát,és csak rá adás az edzés. De az 1500 kcal igyis úgyis megmarad. Nem tudom érthető-e amire gondolok?
jún. 4. 19:03
 1/7 A kérdező kommentje:
Mert akkor már még 1000 kalória sincs bennem a mai nap.
jún. 4. 19:03
 2/7 anonim ***** válasza:

Itt igazából két lehetőség van. Vagy visszaeszed az edzés által elégetett kalóriákat, vagy pedig nem.

Ez a saját döntésed, ha az étkezésednél figyelsz a kalóriabevitelre, és az étkezésed által kalóriadeficitbe kerülsz, akkor mindenhogy tudsz fogyni. Nyilván ha visszaeszed az elégetett kalóriákat, akkor lassabban megy a fogyás, hiszen igazából hiába égettél plusz kalóriákat el a mozgással, ugyanannyi kalóriát be is vittél.

Szerintem ha 1500 kalóriát eszel, és 600-at ténylegesen elégetsz, az túl nagy deficit, túl kevés kalória, szóval én ebben az esetben többet ennék. Ha 2100 kalóriát ennél, akkor viszont épp nullára jönnél ki, szóval az azt jelentené, hogy visszaetted azt a kalóriamennyiséget, amit elégettél a mozgással. Ez sem baj, hiszen még mindig kalóriadeficitben lennél, csak nyilván lassabban fogsz fogyni.

Viszont óvatosan, nehéz megbecsülni az elégetett kalóriát, szóval én a 600-700 kalóriát nem venném készpénznek.

jún. 4. 20:39
 3/7 anonim ***** válasza:
75%
Azét nem vagyok benne biztos hogy az a 700 kcal ami a videó alatt van helytálló. Én ma 1,5 óra edzéssel mindössze 300 kalóriát égettem, órával mérve. Fele kardió, fele súlyzós edzés volt. Mondjuk én 52 kiló vagyok, egy súlyosabb embernek ez biztos több. De azért szerintem ne számold ennyire soknak, mert nagyon félrevihet. De amúgy igen, ehetsz ilyenkor többet mint a kereted.
jún. 4. 21:08
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen én is kételkedem benne hogy túl sok. De viszont kitette egy csajszi,hogy az órája is annyit mért neki. Szóval nem tudom. Mindenesetre az igaz hogy 2hét alatt már 2kg lement
jún. 4. 21:46
 5/7 anonim ***** válasza:
56%

600-700 kcalt biztos hogy nem égetsz el ennyi edzéssel, jó ha a felét, ha nagyon intenzív de inkább annyi sem. Az okosórás kalóriaszámlálás meg kb semmit sem ér.

Viszont igen, ha edzel, annak a kalóriértékét vond le a napiból de nem ártana a kajára sem odafigyelni. Ha van cukros, feldolgoozott, nagyon szénhidrátos dolgo azokat csökkentsd és próbálj meg több fehérjét bevinni. A két hét alattkét kiló mínusz pedig még nem feltétlenül jelent eredményt - ha elkezdtél mozogni, edzeni, akkor a szervezetedből ürül víz és glikogének, ami simán kitesz ennyit. Ha egy hónap múlva is ugyanígy foyltatódik, akkor jól működik.

jún. 6. 12:33
 6/7 anonim ***** válasza:
3# akkor inkább sétálj azzal is elégetsz 300 kalóriát 1 óra alatt.
jún. 24. 12:10
 7/7 anonim ***** válasza:

6

Napi 3 órát sétálok a kutyával, az órám szerint az 300 kcal.

jún. 24. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!