Edzéssel kevesebb a napi bevitt kalória?
Itt igazából két lehetőség van. Vagy visszaeszed az edzés által elégetett kalóriákat, vagy pedig nem.
Ez a saját döntésed, ha az étkezésednél figyelsz a kalóriabevitelre, és az étkezésed által kalóriadeficitbe kerülsz, akkor mindenhogy tudsz fogyni. Nyilván ha visszaeszed az elégetett kalóriákat, akkor lassabban megy a fogyás, hiszen igazából hiába égettél plusz kalóriákat el a mozgással, ugyanannyi kalóriát be is vittél.
Szerintem ha 1500 kalóriát eszel, és 600-at ténylegesen elégetsz, az túl nagy deficit, túl kevés kalória, szóval én ebben az esetben többet ennék. Ha 2100 kalóriát ennél, akkor viszont épp nullára jönnél ki, szóval az azt jelentené, hogy visszaetted azt a kalóriamennyiséget, amit elégettél a mozgással. Ez sem baj, hiszen még mindig kalóriadeficitben lennél, csak nyilván lassabban fogsz fogyni.
Viszont óvatosan, nehéz megbecsülni az elégetett kalóriát, szóval én a 600-700 kalóriát nem venném készpénznek.
600-700 kcalt biztos hogy nem égetsz el ennyi edzéssel, jó ha a felét, ha nagyon intenzív de inkább annyi sem. Az okosórás kalóriaszámlálás meg kb semmit sem ér.
Viszont igen, ha edzel, annak a kalóriértékét vond le a napiból de nem ártana a kajára sem odafigyelni. Ha van cukros, feldolgoozott, nagyon szénhidrátos dolgo azokat csökkentsd és próbálj meg több fehérjét bevinni. A két hét alattkét kiló mínusz pedig még nem feltétlenül jelent eredményt - ha elkezdtél mozogni, edzeni, akkor a szervezetedből ürül víz és glikogének, ami simán kitesz ennyit. Ha egy hónap múlva is ugyanígy foyltatódik, akkor jól működik.
6
Napi 3 órát sétálok a kutyával, az órám szerint az 300 kcal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!