Van itt olyan, aki sok sporttal, kevés étkezésekkel lefogyott valamennyit , aztán felhagyott az egésszel, mert nem volt ereje és türelme az egészhez , főleg nem tudott ellenállni az evésnek ?
Jövő héten újrakezdem a gyűléseket. Újra a megfelelési kényszerben vagyok, nem tudok nemet mondani a munkahelyen, mindent bevállalok, magammal nem foglalkozom , csak hogy mit mond a főnök, de annyira rosszul érzem már magam itt , de felmondani sem merek , mert akkor majd csalódnak bennem. Kedvetlen vagyok , örökké fáradt, ha nem az éves , akkor a társfüggőség uralkodik el rajtam. Nagyon szeretnék szabadságra menni , hogy rendbetegyem a környezetem és a felhalmozódott dolgaimat , de nem engednek el.
És eszek , főleg édességet. De most a menzeszem megjött délután , biztos emiatt is éhes voltam. De össze akarom magam szedni , mert olyan szépen fogytam , csak néha voltam éhes , amikor drasztikusabbra sikerült egy - egy nap , most meg állandóan.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat , nagyon hasznosak voltak , megerősített mindegyik.
Igen,az is igaz ,hogy kaptam jó tanácsokat olyanoktól is, akik lelkileg , mentálisan egészségesek, egyik se vált be , ettől is csak rosszabbul éreztem magam :D
De nem sokan tudnak a valódi problémáimról, ez meg egy anonim oldal , megírhatom, hogy nem az éhség a fő gond.
Napi testedzéssel és kb minden kaját megvontam magamtól amit szeretek. Amikor belekezdtem a kalóriadeficites fogyókúrába akkor még mindenki azt híresztelte hogy azt ehetek amit akarok, csak a kalóriaszám meg a makrók rendben legyenek.
Kb 2 hét után rájöttem ha ha azt eszem amit szeretek akkor nonstop éhhalál közelében vagyok, mert azokból jóval kevesebbet ehetek csak.
A zöldségeket utálom mégis azt faltam majdnem egy évig. Meg csirkét, halat amiből a végén már elegem volt.
Sikerült leadnom 20 kilót és a mindennapos testedzés miatt jól is néztem ki.
Ezt tartottam kb 2 évig aztán annyi szívás jött az életembe, hogy rájöttem ez az egész étrend sport dolog is csak arra van kitalálva h lekössék az emberek figyelmét / energiáit és legalább addig se mennek ki tüntetni az utcára meg nem törnek ki a munkahelyi rabszolgalétből.
Mert hát ha mindennap 5-kor kelsz hogy mehess kondiba és este 7-kor megiszol 1 liter vizet hogy legalább legyen a gyomrodban valami aztán kidőlsz aludni, akkor biztos nem fogsz politizálni és vállalkozást se nagyon fogsz indítani.
Mióta nem izgulok ezen ugyan visszahíztam de megtanultam elfogadni önmagam és a tök fölöslegesen testedzésbe meg ehetetlen kaják evésébe ölt időt azzal töltöttem hogyan kereshetnék több pénzt, anélkül h egy multinál rabszolgáskodnék. Szóval összességében jobban lek még ha kicsit kövér vagyok is.
Szia, én is küzdöttem falásrohamokkal, terápia is van mögöttem. Tehát van pszichés oka, nem tagadom, de érdemes fiziológiai oldalról is megvizsgálni az egészet. Lehet hogy olyan a diétád, amit nem lehet tartani, túl sok szénhidrátot eszel, ezért az inzulinod ingadozik, ezért vagy folyton éhes. A másik probléma a leptinrezisztencia....én biztos vagyok benne, hogy nálam ez volt a ludas. Sajnos minél elhízottabb az ember, annál több leptin termelődik, éhesebb vagy. A Saxenda segíthet a kezelésében.
Nekem bevált, több mint 1 hónapja szúrom, teljesen elveszi az étvágyam. Egyszer borultam meg ovuláció környékén, tehát jött a szokásos édességet kívánok c. történet, elkezdtem volna habzsolni, de egyszerűen nem tudtam többet enni, mert olyan szinten feszült a hasam és hányingerem lett... 1 db fánknál sikerült megállnom, attól is hányingerem lett.
Nekem megváltás ez a gyógyszer. Már mindent kipróbáltam előtte. Szerencsére nálam semmilyen mellékhatása nem volt, ha nekikezdesz olvasgatni, láthatod majd, hogy egyébként durva mellékhatásai lehetnek. Én pont ezért 2 évig hezitáltam, hogy elkezdjem-e. A másik meg az, hogy az emberek kb 20-30%-ára semmilyen hatása nincs. Úgy tűnik, hogy én pont benne vagyok abban a szerencsés hányadban, akinek használ és nincs semmilyen mellékhatása.
Szerintem próbáld meg. Endokrinológus fel tudja írni, ha 30 felett van a BMI. Nem kell más ok, ennyi elég hozzá. Én végre most tudom meg életemben először milyen az amikor nincs étvágyad, vagy elviselhető, kontrollálható. Minden falásrohamosnak üzenem, hogy nézesse meg a leptinszintjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!