Most akkor a kalória számít vagy a szénhidrát vagy mindkettő?
"olvastam, hogy akkor jó, ha a nullához közelít"
Hol olvasol ekkora ökörségeket? Nagyon nem vagy képben. Így csak kárt fogsz tenni magadba. Tekintsd ezt az egyetemi anyagot kötelező olvasmánynak:
Feltétlenül olvasd végig, különben a tudatlanságod miatt meg fogod keseríteni az életedet feleslegesen.
12, ez alapvetően nem igaz. Nőként meg aztán pláne ne vidd le ennyire, falásrohamokat okozhat. A női hormonháztartás optimális működéséhez min. 140 gramm CH a javasolt.
Vagy esetleg ketogén étrended folytatsz? Mert akkor meg a zsír fedezi a kalóriák nagy részét, de szerintem te koplalsz, zsírból sem viszel be eleget. Még a 100 gramm szénhidrát se lenne sok, az is egy low carb mennyiség. Alapból a CH diétákat ilyen 160 grammra állítják be. Láthatod, hogy ahhoz képest te drasztikusan lecsökkentetted. Ha történik is CH csökkentés, akkor meg a zsírt kell megemelned, hogy legyen energiád, mert különben éhenhalsz. De általában ezt a nők sokkal rosszabbul viselik, sokaknál durván megborítja a hormonrendszert.
Nem kell lecsökkented a szénhidrátbeviteled ennyire drasztikusan. Az a jó diéta, ami fenttartható. Nem kell megpusztolnod az éhségtől.
Alapvetően nem csökkentem a szénhidrátot, hanem ennyi jön össze. Kalóriából is napi kb 1000-et viszek be. A szénhidráttal eddig nem nagyon foglalkoztam, csak kiszámoltam, mert olvastam hogy az a ludas a hízásban. És most elgondolkoztam, hogy amikor valaki életmódot vált, akkor is a szénhidrátbombákat iktatja ki (mint pl cukor, liszt). És hogy akkor azokkal kellene kezdenem valamit. De pl a napi fél szelet tök kenyeret muszáj megennem reggel, mert a két főtt tojás magában kevés. Még akkor is ha eszek mellé egy kis zöldséget. (Amiben szintén ott a ch)
A 160 gramm szénhidrát az biztos, hogy rengeteg. Terhesen annyit kellett tartanom. Rengeteget kellett hozzá zabálni. Híztam is egy csomót.
8#
"Alapvető biológiai tény, hogy zsírégetés akkor történik, ha az inzulinszint alacsony."
Az oké, hogy hülyeségeket beszélsz, de legalább ne add át másnak. :D
Kérdező:
Érdemes lehet megvenni a drágább és "egészségesebb" lisztet, de nem azért, mert jobb lenne fogyáshoz (hisz ugyanannyi kalória van a teljes kiörlésű lisztben, mint a fehér lisztben), hanem mert hosszú hosszú évek távlatát nézve kevesebb egészségügyi kockázata lesz a szervezetre nézve pl a teljes kiörlésű liszttel, mint a sima fehér liszttel.
A glikémiás indexre is sokan hivatkoznak, mert hogy nem emeli meg annyira a vércukorszintet így cukorbetegeknek fontos lehet.. Ez is nagy népbutítás.
A glikémiás indexnek akkor van jelentősége, ha csak önmagában eszed a szénhidrátot.
Tehát, ha megeszel 100g fehér rizset, az hamarabb fogja megdobni a vércukorszinted, mint 100g barna rizs. De ismétlem, ez csak akkor érvényes, ha csak és kizárólag ezt eszed, nem eszel hozzá semmi mást. (Hisz a rizs 90%-a szénhidrát)
De, senki sem eszik csak magában köretet.. Fogsz mellé húst enni, normál esetben zöldséget is, azaz: lesz benne fehérje és zsír, és rost is. Mi lassítja a felszívódást? A fehérje, zsír, és rost. Bumm, már ott tartunk, hogy mégsem annyira rossz az a fehér rizs, mert így is úgy is lassulni fog a felszívódása, mert lesz mellette fehérje és zsír is..
Nem, nem a 160g szénhidrát miatt híztál, hanem mert tartós kalóriatöbbletben voltál..
Ez a 160g szénhidrát ajánlás legalább annyira hülyeség, mint az 1200 kalória.. Valamelyik idióta orvos kitalálta, és azóta mindenki ezt látja mindenhol.
Csak és kizárólag a kalória számít fogyásnál.
Ha csak szénhidrátot ennél, DE mellette meglenne a kalóriadeficit, akkor is fogynál.
Általában, amikor a szénhidrát alacsony valakinél, akkor a zsír szokott magasabb lenni. Amíg a szervezet a többlet zsírt azonnal zsírrá tudja alakítani, addig a többlet szénhidrátot nem, mert szénhidrát kell az izmokba, májba, mindenhez majdnem. 1g zsír 9 kalória, 1g szénhidrát 4 kalória.. (1g fehérje is 4 kalória)
160g szénhidrát pedig nem rengeteg. Kalória alapon kell gondolkozni, százalékokban. Ha te 800 kalóriát eszel, akkor lehet, hogy a szénhidrát sok, mert így a fehérje lesz kevés. De 800 kalóriát senki sem eszik.. Az 1200 is kevés, nemhogy a 800.
#16 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!