A kalóribevitel a fontos vagy a szénhidrat csökkentése vezet eredményes fogyáshoz? Vagy mindkettő?
Tegnap sok kalóriát vittem be a szervezetembe, keves szénhidráttal.
Ma meg kevés kalóriát és sok szénhidrátot.
Sokan mondják, hogy a kalóriadeficit számít.
Igaz ez?
A kalóriadeficit az aduász... Hiába eszel napi 5 gramm ch-t, deficit nélkül nem fog menni...
A kevés ch mindössze sokunknak segít a jóllakott fogyásban s akad pár előnye. Már akinek ez passzol, annál, mert van, aki nem bírná, sok szénhidráttal érzi jól magát s fogy.
Szóval akkor mégis csak a kalóriabevitel csökkentése a fontos.
Akkor erre figyelek.
Köszi a választ!
igen de itt jön pár kérdés:
mihhez képest kell számolni a deficitet? Mi az alap? illetve a deficitet több bevitt kalóriával és több elhasznált kalóriával is el lehet érni? igen!
tehát mindkettő fontos,
ha naponta 5500 kcal-t viszel be de 6800 kcalt elhasználsz edzésen akkor szerinted fogyni fogsz vagy hízni? házi feladat
Megnézném azt aki 6000-7000 kalóriát eléget egy nap. 😁
Na de amúgy igen, ez is igaz.
Azonban szó sincs itt semmi féle zabálásról. Csupán normál kal felhasználás esetén ha csökkentem pl 500 kalóriával a bevitelt, akkor fogyok.
Viszont nem mindegy, hogy pl a 2000 kalorias bevitelt miből fedezem.
Mert meg lehet enni egy mekis menüt, vagy egy halom salit....
Sőt, aki 10 órát végigbulizik egy techno partin, az is vagy 7000 kalóriát éget el. Vagy még többet.
Nem ezek az esetek az etalon, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!